Jovanović 27. u Rumuniji

Srpski biciklista Nebojša Jovanović, koji vozi za ekipu praške Sparte, zauzeo je 27. mesto u prvoj etapi trke „Oko Šaklerlanda“ u Rumuniji.

Izvor: B92

Subota, 08.08.2009.

18:06

Default images

Etapa je vožena oko Čikserede u dužini od 192 km, a Jovanović je kroz cilj prošao sa 10,30 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Vitalija Popkova iz Ukrajine. Sa 55 sekundi zaostatka u sprintu grupe od četiri vozača drugo mesto zauzeo je Mađar Ištvan Čiraki a treće Slovenac Luka Rakuša.

Od vozača iz selekcije Srbije koju je na ovu trku poveo Miroljub Krstić, najbolji plasman posle ostvario je Marko Stanković na 47. mestu sa 20,02 minuta zaostatka. U istom vremenu kroz cilj su prošli, na 57. mestu Predrag Prokić, na 67. poziciji, Aleksandar Dukić, na 71. mestu, Dragan Spasić, i na 72. Jovan Rajković. Aleksandar Milivojević je pao, slomio guvernalu na biciklu i morao je da odustane.

Etapa je vožena po strašnoj kiši, koja je doslovno pocepala karavan na nekoliko velikih grupa. Nismo uspeli da ispratimo beg grupe od 22 vozača koji se pokazao odlučujućim“, rekao je Krstić, Ne mogu da zamerim vozačima, borili su se i protiv rivala i lošeg vremena“.

Duga etapa vožena je od Tusnada do Čikserede od 183 klometra. Oko 15. pozicije plasirao se Prokić, među prvih 20 je bio i Spasić. Jovanović je bio u grupi od 15 biciklista koja je bila u begu, ali su ulovljeni pred ciljem. Poslednjeg dana voziće se pre podne brdski hronometar i uveče kriterijum od 50 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: