Denika prevelika zvezda za USF1

Direktor ekipe USF1 Piter Vindsor otkrio je da je Denika Patrik prevelika zvezda za njegov tim koji će naredne godine debitovati u Formuli 1.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2009.

23:44

Default images

Vindsor je izjavio da ga je kontaktiralo nekoliko vozača koji su voljni da plate mesto u njegovoj ekipi, ali je istakao da je za njega prioritet da u tim dovede američkog vozača, a među potencijalnim vozačima pored Denike nalaze se i bivši vozač ekipe Toro Roso Skot Spid i Naskar zvezda Kajl Buš.

Prva žena koja je trijumfovala na jednoj trci Indi kar serije se i ove godine takmiči u istom šampionatu, a prema rečima Vindsora on očekuje da će Denika pre preći u Naskar nego u Formulu 1 gde će očekivanja od nje biti prevelika.

“Mnogi nas pitaju da li smo zainteresovani za Deniku i moj odgovor je da je u neku ruku Denika i prevelika zvezda za nas u ovom trenutku. Ona će verovatno preći u Naskar i proćiće dobro i zaraditi bogatstvo. U ovoj fazi njene karijere Formula 1 je za nju prevelika obaveza i imala bi velika očekivanja”, rekao je Vindsor.

Pošto je novi Konkord sporazum potpisan pripreme za ulazak ekipe u sport su počele u bazi u Šarlotu gde se u narednih nekoliko meseci raditi na prvom bolidu američke ekipe.

“U prvoj godini se sigurno nećemo boriti za titulu. Pouzdanost će biti veoma važna za nas, kao i da bolid bude dobar za vožnju, kao i dizajn i izgranja bolida dok nova grupa radi zajedno kao tim”, dodao je Vindsor.

Tim renutno pokušava da osigura usluge jednog od iskusnih vozača iz Formule 1, među kojima je već kontaktirano sa Aleksom Vurcom, trenutno test vozačem ekipe Bron GP, dok bi drugo mesto pripalo sigurno jednom od američkih vozača. Vindsor je priznao da su ga kontaktirali vozači koji su pobeđivali u GP2 seriji, ali nisu nikada vozili u Formuli 1, ali da je njihove ponude odbio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: