U Splitu uhapšeno 27 navijača

Hrvatska policija uhapsila je u Splitu 27 navijača splitskog Hajduka i slovačke Žiline, posle meča ova dva tima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2009.

12:26

Default images

Hajduk i Žilina igrali su u četvrtak u Splitu revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Žilina je pobedila sa 1:0 i tako eliminisala hrvatsku ekipu, pošto u prvom meču nije bilo pobednika (1:1). Kako prenosi agencija HINA, predstavnica policije Kristina Sladojević rekla je da je privedeno ukupno 27 navijača, 21 splitskog Hajduka i šest Žiline.

Navijači obe ekipe pokušali su da unesu na stadion pet dimnih bombi i dve baklje, koje su im oduzete pre ulaska na stadion, a policija je preventivno zadržala trojicu mladića.

Po završetku utakmice, manja grupa navijača pokušala je da uđe u svečanu ložu upućujući psovke predsedniku Hajduka Mati Perošu, a navijači splitske ekipe zatražili su i ostavku uprave.

Prvom meču prethodio je sukob slovačke policije i navijača hrvatskog kluba, posle čega su organi reda priveli 120 najagresivnijih pripadnika ’Torcide’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: