ITF se žali zbog Gaskea

Međunarodna teniska federacija (ITF) žalila se pošto je francuskom teniseru Rišaru Gaskeu dozvoljeno da se vrati na teren posle pozitivnog testa na kokain.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2009.

22:36

Default images

“ITF može da potvrdi da je zajedno sa Svetskom anti-doping agencijom podnela žalbu Sudu za arbitražu u sportu (CAS) na odluku nezavisnog suda u slučaju Rišara Gaskea”, kaže se u saopštenju ITF.

23-godišnji Gaske je prvobitno suspendovan u maju pošto je posle testiranja uzorka koji mu je uzet u martu, u Majamiju, bio pozitivan na benzojlekonin, metalobit kokaina. Ipak, u junu ga je nezavisan sud, koji je osnovan u okviru anti-doping programa, proglasio krivim ali uz obrazloženje da je kokain nenamerno konzumirao na žurci u jednom klubu, i kažnjen je suspenzijom od dva meseca i 15 dana počevši od 1. maja. Sud je, takođe, odlučio da će mu se rezultati, bodovi na ATP listi, kao i novčane nagrade, neće brisati, odnosno oduzeti.

Gaske, trenutno 37. teniser na svetu, je od prvog trenutka tvrdio da je nevin i da je uzorak kose dao nezavisnoj laboratoriji i da je rezultat pokazao da nema traga kokaina.

“Nikada u životu nisam konzumirao kokain u životu, kunem se”, rekao je Gaske, presaslušanja u julu, “Video sam osobu koja je bila na toj žurci i rekla mu je da joj je te noći bio ponuđen kokain i da ga je bilo u velikim količinama, ali ja to nisam video. Da sam video odmah bih napustio taj klub”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: