Čudesni prolaz Crvene zvezde!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su u revanšu pobedili Dinamo rezultatom 5:2.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2009.

20:51

Default images

U prvom meču bilo je 2:0 za tim iz Tbilisija. Junak meča bio je trostruki strelac Dejan Lekić, koji je u 88. minutu postigao odlučujući gol posle centaršuta Bogdanovića. Strelci za 'crveno-bele' bili su još Slavko Perović i Kadu iz penala, dok je za goste strelac bio Vasadze, uz auto-gol Lekića. Zvezda je gubila 1:0 i 2:1, ali je uspela da na krilima navijača dođe do trijumfa.

Na samom startu meča šok za domaće navijače – posle dubinske lopte u šesnaesterac Lekić je zahvatio loptu glavom i na svoju žalost je sproveo u gornji levi ugao gola Zvezde.

'Crveno-beli' su od tog trenutka preuzeli inicijativu, ali sve do 18. minuta nije bilo izglednijih prilika. Tada je, nakon duže akcije, Blažić poslao loptu na desnu stranu do raspoloženog Ninkova, desni bek Zvezde je centrirao, a Perović glavom poslao loptu u dalji ugao.

U 24. minutu skandalozna greška celokupne Zvezdine odbrane, a prevashodno golmana Bojana Pavlovića, dovodi do gola Vasadzea. Posle centaršuta sa leve strane Pavlović je istrčao i promašio loptu koja se odbila i došla na metar od gola, a Vasadze je klizećim startom ugurao u gol.
Samo dva minuta kasnije Perović je odlično centrirao, a Lekić je bio brži od odbrane rivala i kroz noge golmana Lorije postigao gol – 2:2.

Tempo igre je posle drugog pogotka Zvezde malo opao, ali je i dalje domaćin dominirao na sredini terena, a gosti nastojali da u kontrama iskoriste smušenost Zvezdine odbrane.

'Crveno-beli' su igrali dobro, isticali su se Ninkov, Blažić i Lazetić, stvorili nekoliko poluprilka, a kulminacija je došla u završnici prvog poluvremena. Sjajnu polukontru izveli su Perović i Lazetić, potonji je centrirao na drugu stativu, a Blažić je pogodio stativu.

Nedugo zatim, u drugom minutu sudijske nadoknade, precizan pas u prostor Lazetića koristi Lekić i glavom šalje loptu u donji levi ugao – 3:2.
U prvih 15-ak minuta drugog poluvremena nije bilo nijedne ozbiljnije prilike. Gruzijci su se potpuno povukli na svoju polovinu, ali Zvezda nije uspevala da stvori pravu šansu za gol.

U igru je umesto Savija ušao Kadu u 58. minutu, ali osim nekoliko prodora po boku Zvezda nije došla u situaciju da postigne gol sve do 64. minuta, kada je Lekić posle ubacivanja Lazetića glavom šutirao pored gola.

Činilo se da su šanse Crvene zvezde za prolaz svedene su na minimum posle neverovatne nepromišljenosti Slavoljuba Đorđevića u 70. minutu. Posle grubog starta je dobio žuti karton, a zatim zbog prigovora i crveni.

U 75. minutu novi preokret u čudesnoj utakmici na Marakani. Posle prodora Lazetića Perović je trčao ka lopti, a Tomašvili je nesmotreno startovao na njega. Sudija je pokazao na penal, koji je Kadu sigurno realizovao – 4:2.
U 83. minutu Ovondo Akiremi je dobio crveni karton. Napadač gruzijskog tima trebalo je da bude zamenjen, ali je odgurno Ninkova dok ga je Zvezdin igrač požurivao da izađe sa terena, što je uzrokovalo isključenje.

Marakana je eksplodirala u 88. minutu kada je Vladimir Bogdanović centrirao, a Lekić potiljkom sproveo loptu u mrežu za 5:2. Tenzija je bila veoma visoka i pravo je čudo da nije došlo do još nekog isključenja. Na kraju, posle sedam minuta nadoknade, sudija Said Enjimi označio je kraj meča i slavlje Zvezdinih navijača moglo je da počne.

Crvena zvezda: Pavlović – Cvetković (Bogdanović 65'), Savić, Đorđević, Ninkov - Isah, Savio (Kadu 58'), Blažić (Nikolić 73'), Lazetić – Lekić, Perović
Dinamo: Lorija Tomašvili (Siharulidze 95'), Koškadze (Lomia 55'), Hmaladze, Šota Kašia, Vasadze, Digmelašvili, Nergadze, Kakubava (Pirskalava 67'), Ovondo, Guram Kašia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

973 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: