Reno otpustio Nelsona Pikea

Vozač Formule jedan Brazilac Nelson Pike mlađi saopštio je u ponedeljak da je dobio otkaz u ekipi Renoa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2009.

21:57

Default images

Mladi Brazilac, koji u deset ovosezonskih trka Formule 1 nije uspeo da osvoji nijedan bod, optužio je šefa Renoa Flavija Brijatorea da je glavni krivac za njegove slabe rezultate i nazvao ga svojim dželatom. Pike je istakao i da je jako razočaran odlukom Renoa, ali da mu je istovremeno laknulo, jer se završio najgori period u njegovoj vozačkoj karijeri.

"Dobio sam zvanično obaveštenje od Renoa da se odriču mojih usluga i da ne žele da vozim za njih do kraja sezone. Želeo bih da se zahvalim maloj grupi ljudi sa kojima sam sarađivao u Renou i koja me je uvek podržavala, ali sa druge strane moram da priznam i da sam voma razočaran ovakvom odlukom tima", rekao je Pike.

"Zadovoljan sam jer sada mogu da nastavim da gradim svoju karijeru i da napokon dokažem koliko sam brz i da sam vozač koji ume da pobeđuje", dodao je on.

Pike je ocenio da je ’crni period’ u njegovoj karijeri počeo onog trenutka kada je potpisao menadžerski ugovor sa Brijatoreom, koji mu je konstantno pretio, umesto da mu pruža podršku. Brazilac je rekao da ga je Brijatore 2009. godine naterao da potpiše ugovor koji se zasnivao na postignutim rezultatima, po kome je na polovini sezone morao da osvoji minimum 40% bodova koje je osvojio drugi vožač Renoa Španac Fernando Alonso.

Najbolji rezultat za Pikea u karijeri, u 28 trka Formule jedan, bilo je drugo mesto u trci za Veliku nagradu Nemačke, prošle sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: