Titula za Davidenka u Umagu

Ruski teniser Nikolaj Davidenko osvojio je turnir u Umagu pobedivši u finalu Španca Huana Karlosa Ferera sa lakih 2:0 – 6:3, 6:0.

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2009.

23:06

Default images

Do 16. trofeja u karijeri Davidenko je došao mnogo lakše nego što se očekivalo. Finale je trajalo samo 70 minuta. Bio je ovo peti međusobni duel dva tenisera i treća pobeda Rusa. Ferero je ostao na 12. osvojenih trofeja.

Nekadašnji svetski broj jedan Ferero dobro se držao samo do sedmog gema prvog seta. Tada je Rus počeo da igra sjajan tenis i dobio je sve gemove do kraja. Posebno ubedljiv Davidenko je bio u drugom setu kada protivniku nije prepustio nijedan gem. Španac je u tom periodu osvojio samo devet poena i samo jedan na servis Rusa.

Turnir u hrvatskom Umagu igrao se za nagradni fond od 450 hiljada evra.

Trijumf Belučija u Gštadu

U isto vreme igran je i turnir u švajcarskom Gštadu, a trijumfovao je Brazilac Tomas Beluči koji je u finalu pobedio Nemca Andreasa Beka sa 6:4, 7:6 (2).

Beluči je prvi Brazilac koji je posle skoro pet godina zabeležio pobedu na jednom ATP turniru. Pre njega trijumf na ATP turniru u Delrej Biču ostvario je Rikardo Melo u septembru 2004.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: