Ninkov i Lazetić veruju u prolaz

Fudbaleri Crvene zvezde Pavle Ninkov i Nikola Lazetić veruju da njihov tim može da nadoknadi minus od dva gola u revanš meču sa Dinamom.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Nedelja, 02.08.2009.

14:00

Default images

Ninkov je izjavio da je celu ekipu iznenadio presing gruzijske ekipe, koja je uspešno "pokvarila" igru 'crveno-belih'. Bek Crvene zvezde smatra da uz pomoć navijača, njegova ekipa može da prođe dalje. Kapiten tima Nikola Lazetić takođe veruje u prolaz i smatra da će rival biti znatno oslabljen zbog neigranja strelca prvog gola Merebašvilija. Meč sudi Francuz Said Enjimi.

Ušli smo veoma loše u duel, kao da smo potcenili protivnika, mada Dinamo zaista nije neko od koga je trebalo da strepimo“, rekao je Ninkov.

Desni bek 'crveno-belih' objasnio je uzrok loše igre njegovog tima.

Iznenadio nas je njihov presing, nismo našli rešenje, možda smo malo podlegli atmosferi u kojoj smo olako primili dva gola. Ne gubimo ipak nadu, jer na ’Marakani’, na daleko boljem terenu i uz pomoć navijača, možemo sve da nadoknadimo i prođemo dalje. Gruzini nam nisu dali da igramo, presingom na poslednju liniju terali su nas da često dugim loptama tražimo Lekića, koji se veoma istrošio u prvom poluvremenu. Trebalo je da spustimo loptu, da kroz pas igru nadmudrimo protivnika“, rekao je Ninkov.

Kapiten Crvene zvezde Nikola Lazetić veruje da uz podršku publike njegova ekipa može da nadoknadi zaostatak iz prvog meča.

Ne treba da se plašimo što moramo da pobedimo sa najmanje 2:0 u revanšu. Uz punu ’Marakanu’ verujem da ćemo da ostvarimo potreban rezultat za plasman u sledeće kolo. Očekujem da nam pomognu naši navijači, kao što je ovih desetak hiljada ljudi pomoglo Dinamu, vršeći pritisak na nas i sudije, koje su kad god je trebalo, presudile u njihovu korist“, smatra Lazetić.

Lazetić veruje da će njegovom timu dosta značiti to što za Dinamo neće moći da igra Georgi Merebašvili, koji je postigao vodeći gol na prvoj utakmici.

To je ogroman hendikep za rivala, jer nam je uz „sedmicu“ zadao najviše problema u prvom meču. Znali smo kako će igrati, odakle preti navjeća opasnost, međutim slabo smo reagovali. Svi smo podbacili. Dozvolili smo Dinamu lep rezultat, zahvaljujući kojem može da kalkuliše na ’Marakani’, ali moramo da veruejmo da ćemo da ga eliminišemo. U stvari, mi to možemo da uradimo“, veruje kapiten 'crveno-belih'.

Revanš meč Crvena zvezda - Dinamo Tbilisi sudiće Francuz. Glavni arbitar biće Said Enjimi, dok će pomoćnici biti Frederi Kano, Đemel Zitoni, uz četvrtog sudiju Klemona Tarpina.

Delegat UEFA biće Šveđanin Lars-Oke Lakrel, dok će specijalni posmatrač suđenja biti Jirži Urlih iz Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: