Aleksa Veličković 13. na Balkanu

Srbin Aleksa Veličković zauzeo je 13. mesto u drumskoj trci za kadete na Šampionatu Balkana u turskom Tekirdagu, sa 38 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2009.

13:59

Default images

Najbrži je bio Armeta Orkena iz Turske, koji je stazu od 69 kilometra prevezao za 1:46,20 časova. Srebro je u sprintu osvojio njegov zemljak Ilhan Čeki, dok je bronza pripala takođe domaćem biciklisti Fatihu Kelešu sa dve sekunde slabijim vremenom u odnosu na pobednika.

U vremenu Veličkovića, 14. mesto osvojio je Lazar Jovanović, dok je 15. Miloš Angeleski sa 39 sekundi zaostatka . Đorđe Stevanović je završio trku na 39. mestu sa 1:26 minuta zaostatka, dok je Uroš Jovanović liniju cilja prošao 27. sa 1:36 minuta slabijim vremenom od pobednika. Srđan Filipović je bio 34. sa 7:19 minuta zaostatka. Ukupno je startovalo 37 biciklista.

"Više sam očekivao u drumskoj trci i nisam zadovoljan kako su vozili. Dobro su pratili sve begove, Veličković se preselio u vodeću grupu koja se formirala na polovini staze, ali je neshvatljivo je kako su lako u finišu ostali na začelju, tako da kada je počela ’paljba’ turskih vozača koji su izbili na čelo na blagom spustu ka cilju, jednostavno nisu mogli da ih prate", rekao je posle trke selekor Srbije Nikola Jakovljević.

"U završnici trke bio je pad, čini mi se da nas je to malo usporilo, pa su Turci to veoma dobro iskoristili", ocenio je mladi Aleksa Veličković.
BSS
Miroljub Krstić, član UO BSS i vođa srpske delegacije, koji je pratio trku u kolima, otkrio je interesantan detalj koji pokazuje koliko je biciklizam sport taktike.

"Kada se na oko 20 km od cilja izdvojila grupa od sedam vozača, gde smo imali dvojicu takmičara, Velikovića i Jovanovića, sa njima nije bio ni jedan bugarski biciklista. Tada su u glavnoj grupi Bugari, koji imaju jak tim, počeli da vuku 'do smrti' i spojili te dve grupe, dovukavši i ostatak turskog tima. Da je bio makar jedan Bugarin napred, ostali ne bi vukli, sedmorka bi došla do cilja i sigurno bi rasplet bio sasvim drugojačiji. Ali, bez obzira na sve, učinak naše selekcije nije zadovoljavajući", objasnio je on.

Poslednjeg dana Balkanijade, organizatori su odlučili da održe dve trke, juniorsku na stazi od 106 km, a prijavljeni su Stefan Sekulić, Nikola Stefanović, Stefan Ivković, Jovan Zekavica, Svetislav Blagojević, Miloš Stefanović, Dejan Marić i Nikola Kozomara i za elitu, do 23 godine gde će stratovati na stazi od 150,4 km Ivan Stević, Dragan Spasić, Aleksandar Dukić, Jovan Rajković, Aleksandar Milivojević i Srđan Omaković .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: