Mihael Šumaher menja Masu!

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher zameniće povređenog Felipea Masu u ekipi Ferarija.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2009.

19:28

Default images

Sedmostruki šampion 'najbržeg cirkusa na svetu' povukao se 2006. godine, ali je ipak pristao da vozi za Ferari na trci za Veliku nagradu Evrope u Valensiji 23. avgusta. Masa se povredio na stazi "Hungaroring" prošlog vikenda i najverovatnije će propustiti ostatak sezone.

"Zbog odanosti timu ne mogu da ignorišem ovu nesrećnu situaciju", izjavio je Šumaher koji je pre samo nekoliko dana rekao je da "poglavlje Formule 1 za njega završeno".

Nemac je poslednji put vozio bolid u aprilu 2008. godine i sada ima samo tri nedelje da se pripremi za trku u Valensiji.

"Ferari je dao poverenje Mihaelu Šumaheru da vozi bolid Felipea Mase sve dok se brazilski vozač ne oporavi i ne bude u stanju da se takmiči. Mihael Šumaher je pokazao dobru volju i u narednih nekoliko dana on će raditi po posebnom programu koji će, nadamo se, omogućiti da se takmiči na Velikoj nagradi Evrope", stoji u zvaničnom saopštenju italijanske ekipe.

Šumaher je debitovao na trci za Veliku nagradu Belgije 1991, već naredne sezone na istoj stazi prvi put je trijumfovao u šampionatu Formule 1. Nemac se povukao 2006. godine vozivši svoj poslednji krug na stazi "Interlagos".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: