Sorin završio karijeru

Bivši reprezentativac Argentine Huan Pablo Sorin objavio je da se povlači iz aktivnog igranja fudbala.

Izvor: B92, AP

Sreda, 29.07.2009.

10:04

Default images

Na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 33-godišnji fudbaler Kruzeira izjavio je da završava karijeru zbog učestalih povreda. „Završio sam sa fudbalom. Imao sam divnu karijeru u kojoj sam zaista uživao i uvek davao sve od sebe. Bila je to kratka karijera, ali mislim da je vreme da prestanem dok mi još uvek ide dobro“, rekao je Sorin koji je profesionalnu karijeru započeo pre 15 godina u ekipi Argentinos Juniors.

Posle Argentinos Juniorsa, Sorin je kratko bio član Juventusa odakle je prešao u River Plejt, sa kojim je osvojio Kopa Libertadores.

U Evropi je igrao za Lacio, Barselonu, Pari Sen-Žermen, Viljareal i Hamburg, a za svoj poslednji klub, Kruzeiro, igrao je čak u tri navrata.

U brazilskoj ekipi za poslednjih sedam meseci odigrao je samo šest utakmica, što je dosta uticalo da Argentinac donese odluku o povlačenju iz fudbala.

Sorin je igrao na dva Mondijala, 2002. u Južnoj Koreji i Japanu i 2006. u Nemačkoj, a za reprezentaciju Argentine, odigrao je 76 utakmica uz 12 postignutih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: