Nikola Milojević najbolji u Evropi

Mladi srpski teniser Nikola Milojević osvojio je u nedelju u češkom Plzenu titulu prvaka Evrope u konkurenciji dečaka uzrasta do 14 godina.

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2009.

14:01

Default images

Teniski savez Srbije saopštio je da je Milojević u finalu ubedljivo pobedio Britanca Kajla Stivena Edmunda sa 2:0 (6:2, 6:0). Milojević je u januaru ove godine u francuskom Tarbu osvojio i turnir"Mali šampioni", jedno od najznačajnijih takmičenja na svetu za decu uzrasta do 12 do 14 godina.

Titulu u Tarbu ranije su, između ostalih, osvajali i proslavljeni teniseri poput Rafaela Nadala, Majkla Čenga, Martine Hingis i Kim Klajsters.

"Očekivao sam zlato, jer sam se posebno spremao za ovaj turnir, ali sam očekivao i jaku konkurenciju, pogotovo što znao sve favorite. Utisak je odličan, jer retko se odlazi na ovako veliko takmičenje i dolazi do najsjajnije medalje", izjavio je Milojević i dodao da nije osećao neki veliki pritisak u finalu.

"Plasman u završnicu šampionata me je rasteretio, a i već samo imao iskustvo igranja finalnih mečeva. Moja prednost je bila i ta što je moj protivnik, Britanac Kajl prvi put napravio jedan ovakav uspeh, on je odigrao svoje prvo veliko finale i sigurno je bio pod velikim pritiskom. Najteži meč na ovom prvenstvu bilo je polufinale protiv Čeha Routa", dodao je on.

Put do zlata:
1.kolo: (1) Nikola Milojević - slobodan
2.kolo: (1) Nikola Milojević - Andre Biro (Mađarska) 6:3, 6:2
3.kolo: (1) Nikola Milojević - Goncalo Loreiro (Portugal) 6:4, 6:3
4.kolo: (1) Nikola Milojević - (14) Juri Krivoj (Ukrajina) 6:3, 6:2
Četvrtfinale: (1) Nikola Milojević - Marin Suica (Hrvatska) 6:4, 7:6(2)
Polufinale: (1) Nikola Milojević - (7) Marek Rut (Češka) 6:3, 3:6, 6:0
Finale: (1) Nikola Milojević - (16) Kajl Stiven Edmund (Velika Britanija) 6:2, 6:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: