Kolaković: "Veliki uspeh"

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je naša selekcija ostvarila veliki uspeh plasmanom u finale.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2009.

23:50

Default images

Srpski odbojkaši su u polufinalu završnog turnira svetske lige u Beogradskoj Areni pobedili selekciju Kube sa 3:1 i tako se plasirali u finale drugu godinu za redom. „Time što smo se dve godine za redom izborili za učešće u finalu SL, ostvarili smo veliki uspeh. Mislim da još uvek nismo svesni da sa mladom ekipom postižemo ovaklav rezultat.

Veliki doprinos i značajan udeo u tome ima i sjajna publika koja nas je bodrila sve vreme. Nije bilo lako protiv nadahnutih Kubanaca koji su kao bez respekta igrali čitav meč, ali su nas naša želja i borbenost doveli do velike pobede“, rekao je Kolaković nakon meča.

Srpski selektor dodao je da će naša selekcija u finalu protiv Brazila pružiti maksimum.

„U nedelju ćemo dati sve od sebe da ne razočaramo divnu publiku. Koliko i za šta će to biti dovoljno, videćemo“, zaključio je Kolaković

Reprezentativac Bojan Janić se posle pauze zbog povrede vratio u duelu sa Kubom i bio je jedan od boljih na terenu. Janić je bio oduševljen plasmanom u finale.

„Teško je iskazati emocije posle ovakvog meča... Izuzetno važna utakmica za nas. Protivnik željan pobede, fizički dominantniji od ostalih ekipa na Turniru. Ipak, strpljenjem i iskustvom, posebno naših najstarijih igrača, uspeli smo da odolimo pritisku, navedemo ih na greške i agresivnom odbranom zadamo krajnji udarac. Brazil smo prošle godine pobedili prvi put posle njihove osmogodišnje dominacije nad nama, mnogo nam duguju, poslednjih deset godina su bili uspešniji od naše reprezentacije. Vreme je da se to u nedelju okonča. Napašćemo ih od prvog poena i nadam se trijumfovati uz pomoć domaće publike“, smatra Janić.

Srednji bloker Marko Podraščanin obavio je veliki deo posla na mreži, ali i na servisu. Podrašćanin smatra da je Srbija upravo dobrim servisima uspela da preokrene rezultat u duelu sa Kubom.

„Loše smo počeli polufinalni meč, protivnik nam nije dozvolio da nametnemo svoju igru. Međutim, promenom servisa smo ih poremetili, pomerili od mreže, igrali na način kako smo se od početka dogovarali. Dobrim napadima i uz pomoć sjajne publike, usmerili smo našu igru u željenom pravcu.

Nadam se da će u nedelju biti još više publike, da će prvi put biti puna "Arena" i da ćemo prvi put savladati Brazil u finalu. Na putu ka tome, u našu korist mogao bi da presudi servis. Ako budemo servirali kao u poslednja tri seta na meču protiv Kube, poremetićemo njihovu brzu igru, i moglo bi da bude od velikog značaja za naš povoljan rezultat“, rekao je srednji bloker Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: