SP: Srbija - Italija (21h)

Vaterpolisti Srbije sastaju se u nedelju (21h) sa Italijom, u osmini finala Svetskog prvenstva u Rimu.

Izvor: B92

Subota, 25.07.2009.

23:28

Default images

Kapiten srpske selekcija Vanja Udovičić istakao je da je duel sa domaćinom odlična prilika za našu ekipu da vrati neophodno samopouzdanje. Srpski vaterpolisti u prvom delu takmičenja zabeležili su po jednu pobedu (Kazahstan), poraz (Španija) i remi (Australija).

„Ovo je prava utakmica da dobrom igrom vratimo potrebnu atmosferu, da budemo agresivni i pokažemo želju za pobedom. Igraćemo pod većim pritiskom od Italijana, koji godinama nisu ostvarili dobar rezultat. Naša eliminacija bila bi prava bruka i o tome ne razmišljamo“, ističe kapiten Vanja Udovičić.

Filip Filipović smatra da ako ne mogu da pobede Italijane, onda i nemaju pravo da razmišljaju o visokom plasmanu. Mladi as kaže da kvalitet nije sporan.

„Vidljivo je da ekipa u stresnim situacijama nije igrala kako bi trebalo. Za duel sa “azurima” neophodna nam je sjajna psihološka priprema. Oni će uz atmosferu i podršku, da ne govorim o suđenju, biti opasan rival. Nama je ovo najteža utakmica na prvenstvu, moramo da budemo hrabriji, agresivniji i sigurni u odbrani.“

Andrija Prlainović ne krije da očekuje paklen meč.

„Za mene je ova utakmica kao da igramo finale protiv Mađarske. Domaćin će imati veliku podršku, očekujem da suđenje neće biti baš toliko protiv nas da može da nas poremeti."

Italijanima je pobeda protiv Makedonije povratila samopouzdanjea, a Mauricio Felugo je poručio: „Neka Srbi brinu o nama!“

Osmina finala:

Kanada – Kina (11.40h), Nemačka – Crna Gora (15.30h), Australija – Rumunija (16.50h), Srbija – Italija (21h). Direktan plasman u četvrtfinale obezbedile su selekcije Mađarske, Hrvatske, Španije i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: