SL: Srbija savladala Rusiju

Odbojkaški Srbije savladali su Rusiju sa 3:1 (po setovima 25:23,25:23,23:25,25:21) i osvojili prvo mesto u E grupi na završnom turniru Svetske lige u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 24.07.2009.

22:35

Default images

Reprezentacija Srbije će u polufinalu, u subotu od 20:30 časova, igrati protiv drugoplasirane ekipe iz F grupe, selekcijom Kube. Selekcija Brazila, koja je bila najbolja u E grupi, sastaće se sa nacionalnim timom Rusije. Taj meč počinje u 17:30 časova. Mečevi za medalje na programu su dan kasnije, u nedelju.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Ivan Miljković sa 17 poena, Miloš Nikić postigao je 14, a Nikola Kovačević je dodao 13. Kod Rusa najbolji je bio Maksim Mihajlov sa 19 poena, dok je Jurij Berežko postigao 15 poena.

Na početku prvog seta ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve do sredine prvog dela igre kada je Rusija stekla tri poena prednosti (14:11). Ipak, odbojkaši Srbije uspevaju, u završnici seta, da zaigraju mnogo bolje, pre svega jer je počeo da funkcioniše prijem servisa, a posle dve vezane greške protivnika Srbija je uspela i da povede sa 22:20. Srpski reprezentativci su tu u prednost zadržali do kraja seta i poveli sa 1:0.

U drugom setu timovi su osvajali poene u serijama, Srbija je povela sa 2:0, Rusija je zatim preokrenula na 3:2, a kasnije povela i sa 7:4. Odbojkaši Rusije su dobro igrali u tom periodu igre i konstantno održavali prednost od dva poena, ali je Srbija izjednačila na 12:12 posle bloka Marka Podraščanina.

Izabranici trenera Danijelea Banjolija ponovo dolaze do dva poena prednosti, ali su ’orlovi’ i u završnici drugog seta uspeli ponovo da preokrenu rezultat i povedu sa 2:0.

Reprezentativci Rusije su u trećem setu popravili igru i stekli najveću prednost od šest poena (14:8). Srbija je u završnici uspela da nadoknadi zaostatak, pa čak i povela sa 23:22, ali ipak nije uspela potpuno da preokrene rezultat, pa su Rusi smanjili rezultat na 1:2 u setovima.

Odbojkaši Rusije dobro su počeli četvrti set, vodili su sa 6:3 i 7:4, ali su igrači Igora Kolakovića napravili seriju od 4:0 i preokrenuli na 8:7. Nakon toga ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Srbija je u završnici zaigrala mnogo borbenije i uspela da povede sa dva poena (20:18), posle čega je uspešno privela meč kraju i trijumfovala rezultatom 3:1.
FoNet
"Bila je to teška i neizvesna utakmica, što pokazuje i odnos snaga i tesan rezultat u svakom setu. Igralo se poen za poen i zato mi je ova pobeda draža. Protiv reprezentacije Kube moramo da odigramo mnogo bolje nego večeras protiv Rusije, ako želimo da ponovimo uspeh od prošle godine, kada smo igrali u finalu Svetske lige", rekao je nakon završetka utakmice selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković.

"Nije bitno protiv koga igramo u polufinalu. U subotu nas očekuje težak meč sa reprezentacijom Kube, koja je u ovom trenutku možda i najspremnija selekcija na turniru", istakao je on i dodao da je uvek dobar trenutak da se osvoji zlato.

Selektor se na kraju zahvalio i beogradskoj publici, koja je tokom celog meča bodrila selekciju Srbije.

"Hvala divnoj publici u Beogradskoj areni koja nas je bodrila tokom celog meča, čak i u trenucima kada nismo igrali dobro. Hvala im još jednom", rekao je Kolaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: