Predstavljena FK Šumadija Radnički

U Kragujevcu je u sredu i zvanično predstavljen koncept FK Šumadija Radnički 1923.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Četvrtak, 23.07.2009.

10:34

Default images

Zbog teške materijalne situacije, u Srpskoj ligi grupa Zapad ove sezone će se takmičiti ekipa Šumadija – Radnički 1923. Klub će svoje utakmice igrati na stadionu ’Čika Dača’ u crvenim dresovima, sa novim grbom. Novi trener je Dragan Kanatlarovski, bivši fudbaler Vardara i trener nacionalne selekcije Makedonije.

Na skupštini je prvo usvojna odluka o izmeni imena kluba, a zatim je izabran i novi predsednik Skupštine kluba, bivši golman Radničkog Vlada Vučković, dok će potpredsednik biti Nenad Vasiljević.

Za predsednika kluba je izabran Dragoljub Lekić, koji je bio kandidat i za predsednika Crvene zvezde.

Pored Lekića, članovi Upravnog odbora će biti: Nenad Vučković i Raka Marić (potpredsednici), Žarko Pavlović, Slaven Živić, Saša Radosavljević, Nenad Đurđević, Ivica Samailović, Goran Brdar, Draža Matić, Živorad Filipović, Saša Živanović, Timošenko Strizović, Nebojša Vasiljević i prof. Mića Jovanović.

Izabran je i Nadzorni odbor kluba koji će brojati tri člana i to: Đorđe Đelić kao predsednik i Slobodan Grubješić i Predrag Pantić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da grad apsolutno stoji uz FK Šumadiju - Radnički 1923.

elim da osmišljeno i ciljano, napravimo izuzetno organizovan, jak, klub. Grad stoji iza svega ovoga, mogu ovom prilikom da najavim jedan krajnje dručačiji pristup vođenja poslova u vezi sa klubom, ali i uopšte koncet koji je u principu poslovan, sa jasno definisanim obavezama. Mislim da je na pomolu nešto što Srbija nije nimala do sada, a veliki broj okupljenih pokazuje da su siv oni prepoznali jednu viziviju, koja bi trebalo da nas svrsta uz rame najvećih srpskih klubova i u evropske visine", rekao je Stevanović.

Novi trener biće Dragan Kanatlarovski, bivši fudbaler Vardara, Crvene zvezde i Deportiva iz La Korunje. U trenerskoj karijeri, Kanatlarovski je vodio nacionalni tim Makedonije, Belasicu, Kumanovo, Pobedu, Vardar i prošle sezone Lokomotivu iz Plovdiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: