Petrović: "U Beogradu mora bolje"

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović izjavio je da očekuje da će njegova ekipa ozbiljno shvatiti revanš meč sa Rudarom iz Velenja.

Izvor: B92

Sreda, 22.07.2009.

14:19

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 20:30 časova u Beogradu igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slovenačke ekipe. Petrović je istakao da očekuje da Zvezda u Beogradu odigra mnogo bolju utakmicu nego što je to bio slučaj pre sedam dana u Velenju, kada su ’crveno-beli’ slavili sa 1:0, golom Slavka Perovića.

"Ovo je značajna utakmica za nas. U Sloveniji smo odigrali borbeno i zasluženo pobedili. Rudar je kvalitetan protivnik i u sutrašnji meč moramo da uđemo ozbiljno i bez potcenjivanja, jer bi u suprotnom to moglo skupo da nas košta", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

On je dodao da njegovu ekipu dodatno motivišu izjave slovenačke ekipe koja je najavila da će učiniti sve kako bi eliminisala Zvezdu.

"To nas dodatno motiviše da ozbiljno shvatimo utakmicu, jer i mi želimo pobedu. Očekujem otvorenu borbu i lepu utakmicu, mislim da će publika najviše profitirati", rekao je Petrović i dodao da najverovatnije neće menjati tim koji je prošle nedelje igrao u Velenju. On je rekao da u timu Zvezde jedino neće biti Vujadin Savić, koji se oporavlja od povrede.

Trener Petrović nije želeo da komentariše priče da čelnici Zvezde traže od zainteresovanih klubova tri miliona evra obeštećenja za Igora Burzanovića.
www.crvenazvezdafk.com
"Burzanović mora da se nametne i ja verujem da on to može da uradi na terenu. Za sada ne ispunjava moje taktičke zamisli. Neću da govorim o obeštećenju, te priče potencira druga struja", istakao je Petrović.

Na konferenciji za novinare saopšteno je i da čelnici Nagoje pregovaraju s predsednikom Zvezde Vladanom Lukićem oko transfera Burzanovića u taj japanski klub. Crnogorskom napadaču ugovor sa ’crveno-belima’ ističe 2011. godine.

Zamenik kapitena Zvezde Slavoljub Đordjević rekao je da će njegova ekipa sigurno igrati bolje nego u prvom meču.

"Znali smo da je Rudar kvalitetna ekipa, to su dokazali u prvom meču. Imamo prednost od 1:0, ali to je najgori rezultat. Odigrali smo dobro u Velenju, ali u Beogradu moramo još bolje, ne smemo da se opustimo. Svesni smo važnosti meča i daćemo sve od sebe kako bismo se plasirali u treće kolo", rekao je Đordjević.

On je istakao da je atmosfera u ekipi dobra i da svi igrači jedva čekaju sutrašnju utakmicu.

"Atmosfera u timu je odlična, mladi igrači su se dobro uklopili. Postoji pozitivna trema, to će biti moja prva utakmica na 'Marakani' posle četiri godine. Svi igrači su fascinirani stadionom i željno očekuju meč", dodao je on.

Najavljeno je da će na poluvremenu utakmice sa Rudarom navijači imati priliku da pozdrave igrače mlađih selekcije Zvezde, osvajače trofeja u prošloj sezoni. Na konferenciji za novinare saopšteno je i da je do sada prodato 4.000 karata za meč sa Rudarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: