Odbojkašice pobedile Rumuniju

Odbojkašice Srbije savladale su u Subotici selekciju Rumunije sa 3:1 (25:17, 26:28, 25:15, 25:15), u drugom kolu kvalifikacionog turnira za SP 2010. u Japanu.

Izvor: B92

Subota, 18.07.2009.

20:51

Default images

Naše odbojkašice su u petak pobedile ekipu Španije sa 3:0 i gotovo sigurno su obezbedile plasman na prvenstvo sveta.U poslednjem kolu Srbija u nedelju igra od 20,30 časova protiv Hrvatske. Plasman na prvenstvo sveta obezbediće dve prvoplasirane ekipe.

Seniorke Srbije nisu ponovile protiv Rumunije ubedljivu igru iz prvog meča na kvalifikacijama. Posle osvajanja prvog seta, u drugom su pokazale dosta oscilacija da bi posle 31 minuta igre izgubile ovaj deo meča. Ipak, juče su u Hali Sportova, uz podršku navijača, zaigrale na nivou potrebnom da se zabeleži drugi trijumf na turniru.

Jelena Nikolić, kapiten Srbije smatra da je ekipa napravila veliki uspeh na kvalifikacionom turniru u Subotici.

„Plan smo ostvarili, iza nas su dve važne pobede. Pokazali smo koliko smo jak kolektiv. Imali smo dosta problema tokom pripremnog perioda, povrede su diktirale sastav ekipe ali nas to nije omelo da igramo maksimlano“, rekla je Nikolić.

Zoran Terzić, selektor Srbije nije bio sasvim zavoljan izdanjem seniorki u drugom meču na kvalifikacijama.

„Nismo delovali kao celina u ovoj utakmici, nismo ispunjavali sve zadatke, nismo se držali dogovora ali važano je da je ostvarena pobeda. Pokazali smo u poslednja dva seta da možemo da igramo bolje“, rekao je Terzić.

Karmen Alida Markovići, kapiten Rumunije smatra da ekipa nije uspela da reši problem lošeg prijema.

„Ponovile su nam se greške iz prvog meča, samo smo u drugom setu igrale na potrebnom niovu. Naš blok nije uspeo da zaistavi srpske napadače i poraz je bio neminovan“, rekla je Markovići.

Florin Grapa, selektor Rumunije, rekao je da je Srbija pokazala da je razlika u kvalitetu očigledna.

„Sviđa mi se kako Srbija igra na ovom turniru, zaslužuje da ide na Svetsko prvenstvo. Mi nismo mogli da ih ometemo u njihovim namerama“, smatra Grapa da je Rumunija propustila šanse da napravi poztivan rezultat u Subotici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: