Dudaš: "Izvinite zbog bronze"

Reprezentativac Srbije Mihail Dudaš osvojio je bronzu u desetoboju, na atletskom prvenstvu Evrope za mlađe seniore, koje se održava u Kaunasu, u Litvaniji.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Subota, 18.07.2009.

13:29

Default images

Ovo druga bronza za Srbiju pošto je prethodno Azra Eminović osvojila trće mesto u trci na 10.000 metara. Njih dvoje su tako popravili lične rekorde, a najbolji rezultat u karijeri je postavio Miloš Savić u trci na 200 metara, što mu je bilo dovoljno da na osnovu rezultata prođe u polufinale koje je na programu u subotu.

Dudaš, koji je vodio posle prvog dana takmičenja, sakupio je ukupno 7.855 bodova i nedostajalo mu je 30 poena do srebrne medalje, dok je četvrtoplasiranom umakao za 70. Prvo mesto je pripalo Holanđaninu Elku Sintnikolasu sa 8.112 bodova, dok je drugi u generalnom plasmanu bio Francuz Mateo Sosah sa osvojenih 7.855 poena.

"Moram prvo da se izvinim, obećao sam zlato, a osvojio bronzu. Ipak presrećan sam, a kako i da ne budem, u ovoj konkiurenciji sam bio ubedljivo najmlađi učesnik", rekao je najkompletniji srpski atletičar.

Iako je na takmičenje došao sa desetim rezultatom Dudaš je uspeo da završi takmčenje na trećoj poziciji i ravnopravno se nosio sa dvojcom atletičara koji ove sezone imaju rezultate bolje od 8.000 poena.

"Napravio sam greške u bacanju kugle prvog dana i diska drugog dana takmičenja. Obećavam da sledećeg puta toga neće biti.Bilo je i ličnih rekorda na110 metara prepone, u skoku sa motkom,i na 1.500 metara i biće ih još", istakao je on.

Miloš Savić je ličnim rekordom od 21,41 sekundi prošao u polufinale na 200 metara.

"Bio sam u drugoj stazi koju ne volim, jer je suviše oštra, a ja imam probleme sa kolenima", rekao je Savić, kome je prvog dana takmičenja sa rezultatom 10,68 sekundi na 100 metara falilo šest stotinki za plasman u finale

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: