Paunović novi trener Smedereva

Fudbalski klub Smederevo postavio je na mesto prvog trenera Blagoja Paunovića i tako rešio jedan veliki problem pred početak nove sezone u Superligi.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Subota, 18.07.2009.

11:46

Default images

U petak, tačno u podne, direktor Smedereva Goran Bogdanović i Paunović potpisali su ugovor o jednogodišnjoj saradnji. ”Čekali smo odluku Izvršnog odbora FSS verujući da če biti novih tumačenja oko problema našeg trenera Dragana Đorđevića sa potrebnom licencom. Nakon toga smo se opredelili za Paunovića i potpisali ugovor sa njim”, rekao je direktor Bogdanović.

Naime, Smederevci su prvo puno poverenje ukazali treneru Đorđeviću, sa kojim su obezbedili povratak u elitni rang takmičenja,ali se kao problem pojavila profesionalna licenca, pa on nije mogao da nastavi da vodi 'oklopnike', iako je ekipu već odveo na pripreme.

Blagoje Paunović rođen je u Šilovu 1947. godine i deset godina je bio prvotimac Partizana. Za reprezentaciju SFRJ nastupio je 39 puta, u periodu od 1967. do 1973 godine, a učestvovao je i na EP 1968. godine.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi još 1979. godine, a od 1984. godine stalno je zaposlen u Partizanu, gde je bio pomoćnik nekolicini trenera.Trenirao je Vranovo (Proleter), Moštanicu, Lazarevac, Banatski Dvor, Logronjes i Teleoptik. Godinu dana je vodio Budućnost iz Banatskog Dvora kada ih je uveo u Prvu ligu.

Smederevo je nešto najlepše što mi se dogodilo. Vratili su se na velika vrata na elitnu scenu i verujem da ćemo nastaviti seriju uspeha. Trudićemo se da budemo što bolji, pa neka se dogodi i Evropa”, istakao je zadovoljni Paunović.

Paunović će u ponedeljak, 20. jula, biti predstavljen igračima koji se nalaze na pripremama u Milićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: