Some i Bronovicki pronašli klubove

Bivši fudbaleri Crvene zvezde Ibrahim Some i Gžegož Bronovicki pronašli su nove klubove.

Izvor: B92

Subota, 18.07.2009.

11:16

Default images

21-godišnji napadač iz Konga potpisao je za belgijski Dender i finansijski detalji ugovora nisu poznati. Dender je proteklu sezonu završio na 15. poziciji prvenstva Belgije. Istovremeno, Bronovicki se vratio u Gornik iz Lečne, klub u kome je počeo karijeru i u kome je proveo ukupno devet godina. Gornik je sezonu u šampionatu Poljske završio na petom mestu.

Some je u Crvenu zvezdu došao pre godinu dana i za to vreme je na 16 utakmica postigao tri gola. Pre ’crveno-belih’, Kongoanac je nastupao za Inter iz Kinšase, Ajaks iz Kejp Tauna, Brisel, Lokeren i Bežaniju.

29-godišnji Bronovicki je karijeru počeo upravo u Gorniku 1997. godine gde je proveo naredne četiri godine. Jednu sezonu je igrao u Levartovu odakle se vratio u Gornik gde je ostao sledećih pet sezona. Posle dve godine u Legiji iz Varšave, 2007. prelazi u Crvenu zvezdu gde nije dobio previše prilika da igra, a jesenji deo protekle sezone pauzirao je zbog povrede.

U januaru 2009. godine, Bronovicki je tužio Crvenu zvezdu zbog duga koji ’crveno-beli’ imaju prema njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: