Stoner najbrži na "Zahsenringu"

Vozač Dukatija Kejsi Stoner ostvario je najbrže vreme na prvom slobodnom treningu kraljevske klase pred trku za Veliku nagradu Nemačke.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2009.

16:24

Default images

Australijanac je najbrži krug na stazi "Zahsenring" izvozao u vremenu od 1:22.779 i za nešto više od dve i po desetinke je bio brži od najbližeg pratioca vozača Repsol Honde Danija Pedrose, pobednika poslednje vožene trke, Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država. Treće mesto zauzeo je branilac titule Valentino Rosi na Jamahi, sa tri desetinke slabijim vremenom od Stonera.

Četvrto mesto na prvom slobodnom treningu, koji je vožen u promenljivim vremenskim uslovima, zauzeo je Randi de Punije na privatnoj Hondi ekipe LCR, ispred vozača San Karlo Honde Gresini, Kolina Edvardsa na privatnoj Jamahi ekipe Teh 3, dok su prvu desetoricu kompletirali još jedan vozač San Karlo Honde Gresini Toni Elias, šampion iz 2006. godine Niki Hejden, Andrea Doviciozo na Repsol Hondi i vozač Hajate Kavasakija Marko Melandri.

Rezultati treninga u kraljevskoj klasi:
1. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) 1:22.779
2. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 0.255
3. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) + 0.309
4. Randi de Punije (LCR Honda) + 0.354
5. Aleks de Anđelis (San Karlo Honda Gresini) + 0.503
6. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 0.516
7. Toni Elias (San Karlo Honda Gresini) + 0.572
8. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 0.588
9. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 0.591
10. Marko Melandri (Hajate Kavasaki) + 0.687

Najbrži na prvom treningu u klasi do 250 kubika bio je Hektor Barbera na Apriliji, ispred aktuelnog šampiona i vozača Đilere Marka Simončelija i Matije Pasinija, takođe na Apriliji, dok je vodeći u generalnom plasmanu Alvaro Bautista zauzeo tek 11. mesto.

U klasi do 125 kubika prvo mesto na treningu, koji je obeležio veliki pljusak, pa je jedno vreme bio i prekinut, prvo mesto zauzeo Hulijan Simon na Apriliji, ispred vozača ekipe KTM Marka Markeza i klupskog kolege Bredlija Smita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: