Kavendišu deseta etapa „Tura"

Biciklista Kolumbije Mark Kavendiš pobednik je desete etape 96. izdanja trke „Tur D’Frans“ koja je vožena od Limoža do Isudina, u dužini od 194,5 kilometara.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2009.

18:06

Default images

Britanac je tako došao do treće etapne pobede na ovogodišnjem „Turu", u vremenu od 4:46.43 sata, dok je zelenu majicu, za najboljeg sprintera, preuzeo Norvežanin Tor Hushovd, koji je zauzeo drugo mesto, ispred Tajlera Farara, člana ekipe Garmin Slipstrim, dok je žuta majica ostala u posedu Italijana Rinalda Noćentinija.

Posle ranog bega u vođstvu se našao domaći biciklista Tjeri Upon, a pridružili su mu se sunarodnik Benoa Vogrenar i Sajmuel Dumulin, zajedno sa Mikhailom Ignatijevim iz Rusijem. Njih četvorica su ostvarila prednost od skoro četiri minuta posle tri uspona.

Ipak, ta etapa senije odnosila na peloton, koji je pretio da od etape napravi pravi spektakl pošto je 14 od 20 timova, koji učestvuju na najprestižnijoj trci na svetu potpisalo peticiju protiv odluke Međunarodne biciklističke unije (UCI) da zabrani radio komunikaciju sa vozačima i menadžerima timova tokom etape, i iako neutralizacija etape nije ostvarena, vozači nisu prelazili brzinu od 40 km/h.
Beta
Na dva kilometra do cilja četvorica biciklista koji su bili u begu su sustignuta i Kavendiš je još jednom poveo zajedno sa Australijancem Markom Renšoom, pre nego što je izbio na čelo u poslednjih 300 metara i uspeo da se odupre napadima Hushovda.

Vodeći u generalnom plasmanu Noćentini i dalje ima prednost od šest sekundi u odnosu na Alberta Kontadora i osam ispred sedmostrukog šampiona „Tura“ Lensa Armstronga.

Najprestižnija trka na svetu se nastavlja u sredu kada je na programu etapa od Vatana do Sent-Fargoa, duga 192 kilometra.

Deseta etapa (Limož – Isudin):
1. Mark Kavendiš (Velika Britanija) Kolumbija 4:46.43
2. Tor Hushovd (Norveška) Servelo test tim u vremenu pobednika
3. Tajler Farar (SAD) Garmin-Slipstrim u vremenu pobednika
4. Leonardo Dukue (Kolumbija) Kofidis u vremenu pobednika
5. Hose Hoakin Rohas (Španija) Kes D’Eparnj u vremenu pobednika
6. Lojd Mondori (Francuska) AG2R-La Mondijal u vremenu pobednika
7. Keni Robert Van Humel (Holandija) Skil-Šimano u vremenu pobednika
8. Vilijam Bone (Francuska) Bbox Bujgue Telekom u vremenu pobednika
9. Danijele Benati (Italija) Likvigas u vremenu pobednika
10. Said Hadu (Francuska) Bbox Bujžue Telekom u vremenu pobednika

Generalni plasman:
1. Rinaldo Noćentini (Italija) AG2R-La Mondijal 39:11.04
2. Alberto Kontador (Španija) Astana + 0.06
3. Lens Armstrong (SAD) Astana + 0.08
4. Andreas Kleden (Nemačka) Astana + 0.54
5. Livaj Liphajmer (SAD) Astana + 0.54
6. Toni Martin (Nemačka) Kolumbija + 1.00
7. Bredli Vigins (Velika Britanija) Kolumbija + 1.01
8. Kristijan Vande Velde (SAD) Garmin-Slipstrim + 1.24
9. Endi Šlek (Luksemburg) Sakso Bank + 1.49
10. Vinćenco Nibali (Italija) Likvigas + 1.54

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: