Kecman: „Veliki motiv za uspeh“

Trenutno najstariji košarkaški reprezentativac Srbije Dušan Kecman izjavio je da ima veliki motiv i veliku želju da ostvari uspeh i sa nacionalnim timom.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2009.

12:27

Default images

„Odrastao sam uz generacije koje su pravile velike uspehe i za mene je reprezentacija uvek bila vrh karijere. Naučio sam od njih da se na pripreme reprezentacije dolazi srećan i veseo. Imam veliku želju i veliki motiv da napravimo rezultat na Evropskom prvenstvu“, rekao je Kecman.

Kecman je karijeru počeo u Beopetrolu, potom je prešao u FMP, pa u Partizan. U crno-beliom timu je proveo dve godine, a onda je 2004. otišao u inostranstvo. Posle promene nekoliko timova vratio se u redove stalnog šampiona Srbije, gde je odigrao dve odlične sezone na višem nivou nego do tada, čime je izborio poziv u reprezentaciju, ali i transfer u evropskog giganta Panatinaikos, gde, međutim, nije mnogo igrao.

„Najstariji sam u timu sa 32 godine, ali se ne osećam nikako posebno zbog toga. To mi samo daje obavezu da radim više, i da se međusobno ’guramo', da jurimo jedni druge i da dobro radimo, što je preduslov za bilo kakav uspeh. Atmosfera je odlična“, naglasio je Kecman.
kss.rs
Na početak priprema za Evropsko prvenstvo Kecman je došao odmoran i osvežen.

„Prošle sezone sam se direktno sa priprema priključio timu i znao sam kakva mi je uloga namenjena. Nisam igrao po 30 minuta kao u Partizanu, već mnogo manje, tako da sam imao vremena za dodatni rad i nisam se mnogo trošio. Meni je ekipa uvek na prvom mestu i prošla sezona se pozitivno odrazila na mene“, rekao je Kecman.

Iskusni igrač koji može da igra i beka šutera i nisko krilo, rekao je da je reprezentacija u dobroj poziciji pred Evropsko prvenstvo, jer niko od njih ne očekuje medalju.

„To je dobra pozicija, raskrstili smo sa nekim prethodnim pogledima. Niko ne očekuje medalju i nismo među favoritima, a zvanični cilj nam je plasman na Svetsko prvenstvo. Ne treba, međutim, sada da razmišljamo o tome. Sada treba da se spremamo, uigravamo i kroz utakmice vidimo šta možemo da popravljamo", istakao je Kecman.

Kecman trenutno nema angažman, ali zna da se sigurno ne vraća u Panatinaikos, ali još nije odlučio gde će nastaviti karijeru. Šta će raditi po završetku karijere, ipak, izgleda izvesno.

„Razmisljam o trenerskoj karijeri, naravno. Šta drugo čovek može da pomisli kad završava karijeru, a ceo život je u košarci? Želim da ostanem u ovom sportu. Mnogo, stvarno mnogo sam naučio od Duška Vujoševića u Partizanu, Dušana Dude Ivkovića u reprezentaciji i Željka Obradovića u Panatinaikosu i to ne samo o košarci, već i o životu", jasan je Kecman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: