Lazetić: "Nisam želeo da bežim"

Fudbaler Crvene zvezde i verovatno budući kapiten Nikola Lazetić rekao je u intervjuu za ’Novosti’ da nije želeo da ’beži’ iz kluba.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Utorak, 07.07.2009.

23:30

Default images

Lazetić se prethodnog leta vratio u srpski fudbal nakon osam godine provedenih u Italiji i Turskoj, ali je Zvezda upravo u toj sezoni doživela verotvano najveći pad u istoriji kluba.

„Vrlo brzo biće zaboravljeno šta se sve događalo, kroz kakve smo sve probleme prolazili. Pisaće i pamtiće se samo da je to bila katastrofalna sezona. Ni jedno pravilo nije se poštovalo u klubu, radio je ko je šta hteo, osam meseci niko dinar nije dobio. Ja sam, na primer, kad smo gostovali u Ivanjici, morao da rešavam pitanje hotela! Nadam se da takva sezone nikad više neće da se dogodi Crvenoj zvezdi“, želi što pre Nikola Lazetić da zaboravi prvu sezonu u srpskom fudbalu posle osam godina u Turskoj i Italiji.

Ovog leta mnogi su otišli, ne i bivši reprezentaivac.

„Nisam želeo da odem po svaku cenu. Promenilo se mnogo toga. Stigla je nova uprava, s njom i novi trener i sportski direktor. Nadam se da će klub da se stabilizuje, jer ima mnogo novih mladih igrača, čija će vrednost dobrim igrama u Crvenoj zvezdi da raste. Potrebno je da svi dobro radimo i mislimo samo na fudbal, što nije bio slučaj prethodne sezone.“

Navijači su uglavnom bili izuzetno strpljivi, svesni da je klub prolazio kroz mali pakao. Oprostili su dve godine bez trofeja, pružili maksimalnu podršku čak i posle bolnog poraza od Sevojna. Sada će da traže da se bar jedan trofej vrati na "Marakanu".

„"Delije" su znale da klub prolazi kroz katastrofalni period. Igrači nisu mogli da budu krivci u meri u kojoj bi verovatno bili da je Crvena zvezda funkcionisala normalno, pa smo imali neverovatnu podršku. Trudićemo se da im se odužimo. Crvena zvezda uvek mora da se bori za trofeje i što duže igra u Evropi. Jedan od pehara i učešće u Ligi Evrope su ciljevi za novu sezonu. Biće teško, oporavak kluba sa novim igračima i rukovodstvom tek počinje, ali u isto vreme smo svesni da od meča u Sloveniji moramo da beležimo dobre rezultate.“

Lazetić će najverovatnije da bude kapiten u novoj sezoni.

„Velika većina igrača vrlo dobro zna šta znači grb koji se nosi, maksimalno smo odani Crvenoj zvezdi, spremni da "izginemo" na svakoj utakmici. To će, sigurno, da bude jedan od aduta, a verujem da će trener Vladimir Petrović idealno da uklopi nas iskusnije sa mlađim fudbalerima, koji imaju kvalitet. Nama odgovara i što će verovatno mnogi da nas potcene, uvereni da će da se ponovi još jedna loša sezona“, zaključio je Nikola Lazetić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: