Fedeks srećan zbog povratka na tron

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da je presrećan zbog činjenice da je ponovo postao prvi reket sveta, posle pobede na ovogodišnjem Vimbldonu.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.07.2009.

17:05

Default images

Federer je u finalu savladao Amerikanca Endija Rodika sa 5:7, 7:6, 7:6, 3:6, 16:14, uz najduži peti set u istoriji nekog gren slema, pa je tako na novoj ATP listi pretekao Španca Rafaela Nadala, koji zbog problema sa kolenima nije branio titulu na trećem gren slemu sezone.

"Osećam se fantastično. Kada izgubite prvu poziciju ne znate da li ćete je ikada više povratiti. Uvek sam verovao da je lakše biti na prvom mestu nego doći do njega", rekao je Federer.

Prošle godine Nadal je pobedio Federera u finalu Vimbldona i potom mu u avgustu preoteo vodeće mesto na ATP listi, posle rekordnih 237 nedelja, koliko je Švajcarac dominirao muškim tenisom. Federer je bio broj jedan od 2. februara 2004. godine, kada je osvojio svoju prvu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Odjednom sam se našao na prvom mestu i nakon toga sve je bilo lako. Pobedio sam sve igrače u prvih 10 i pobedio u svim finalima u kojima sam igrao. Naravno da sam i sada oduševljen zbog povratka na poziciju broj jedan", priznao je Federer.

Federer je video svoju šansu za povratak na tron kada je Španac eliminisan u četvrtom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa. Švajcarcu je trijumf na ovogodišnjem Vimbldonu 15, rekordna, gren slem titula i sa tom pobedom on je nadmašio legendarnog Amerikanca Pita Samprasa koji je u karijeri osvojio 14 najprestižnijih turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: