Bekenbauer za kandidaturu Engleske

Član komiteta Svetske fudbalske federacije Franc Bekenbauer nagovestio je da bi mogao da podrži kandidaturu Engleske za organizaciju SP 2018. ili 2022. godine.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 05.07.2009.

17:19

Default images

Fudbalski savez Engleske kandidovaće se za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine, a Bekenbauer je rekao da će rado podržati kandidata koji bi, prema njegovim rečima, mogao već sutra da organizuje taj turnir. Bekenbauer je član odbora FIFA koji donosi odluku o organizatorima Mundijala.

Engleska se već kandidovala za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2006. godine, ali je Nemačka dobila organizaciju tog takmičenja.

Takođe, proslavljeni nemački reprezentativac želi da organizator Mundijala bude evropska zemlja, pošto će se naredni šampionat 2010. godine održati u Južnoj Africi, dok će sledeći turnir biti organizovan u Brazilu 2014. godine.

"Kao član Evropske fudbalske unije želeo bih da se Svetsko prvenstvo održi u Evropi, ali će to biti veoma neizvesno takmičenje. Engleska bi sutra mogla da organizuje turnir jer ima spremne stadione, infrastrukturu, navijače, jednostavno ima sve što je potrebno", rekao je Bekenbauer.

"Ali postoji još zemalja koje će se kandidovati za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine. Moramo da sačekamo i vidimo šta će biti", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: