Prošao Rodik, Ferero dobio Gonza

Šesti nosilac Endi Rodik plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedio Jirgena Melcaera 7:6, 7:6, 4:6, 6:3.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

23:17

Default images

Amerikanac će se za plasman u četvrtfinale igrati sa Tomašom Berdihom. Švajacarac Stanislas Vavrinka pobedio je Džesija Livajna 5:7, 7:5, 6:3, 6:3 i za mesto među osam najboljih boriće se sa Endijem Marijem. Huan Karlos Ferero izbacio je 10. nosioca Fernanda Gonsalesa 4:6, 7:5, 6:4, 4:6, 6:4 i naredni rival biće mu Žil Simon, koji je u tri seta (6:2, 7:5, 6:2) dobio Viktora Haneskua iz Rumunije.

Rodik je deveti put u isto toliko susreta pobedio Jirgena Melcera. Upravo činjenica da je prethodno slavio osam puta odigala je bitnu ulogu u taj brejkovima u prva dva seta, pošto je baš u tim trenucima Amerikanac podizao nivo igre, a Melcer pravio neke traljave greške kakve nije činio tokom seta.

Baš kao i u meču sa Kunjicinom, Rodik je izgubio treći set, ali se brzo pribrao i okončao posao u četiri seta.

Simon je lakše od očekivanog izašao na kraj sa Haneskuom za 1 čas i 27 minuta igre. Neosporno je da je Francuz kvalitetniji teniser, ali trava mu nije baš omiljena podloga, dok je Rumunu servis jedan od glavnih aduta. Ipak, ništa od navedenog nije se osetilo u igri, pa je osmi nosilac bez problema prošao treće kolo Vimbldona prvi put u životu.

Huan Karlos Ferero, nekada prvi igrač sveta, dokazao je da organizatori nisu pogrešili kada su mu dali ’vajld-kard’, pošto je eliminisao 10. nosioca Fernanda Gonsalesa. Vavrinka je uprkos slabijem početku uspeo da savlada Džesija Livajna, jedinog preostalog kvalifikanta u žrebu.

Pročitajte izveštaj sa prvog dela šestog dana Vimbldona.

Parovi osmine finala po žrebu:
Lejton Hjuit – Radek Štepanek
Tomaš Berdih – Endi Rodik
Endi Mari – Stanislas Vavrinka
Huan Karlos Ferero – Žil Simon
Igor Andrejev – Tomi Has
Dudi Sela – Novak Đoković
Fernando Verdasko – Ivo Karlović
Robin Soderling – Rodžer Federer

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: