Dan šesti: poraz JJ i Kuznjecove

Šestog dana na Vimbldonu ispala je šesta nositeljka, Srpkinja Jelena Janković. Od nje je bila bolja Amerikanka Melani Udin 6:7, 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

22:04

Default images

Pored Jankovićeve, eliminisana je i peta nositeljka, osvajačica Rolan Garosa Svetlana Kuznjecova. Nju je izbacila 41. igračica sveta Sabin Lisicki 6:2, 7:5 posle sat i 26 minuta igre. Dobra vest je laka pobeda Ane Ivanović, koja je za samo sat i 10 minuta pobedila Samantu Stosur. Ona će u osmini finala igrati sa šampionkom Venus Vilijams, koja je savladala Karlu Suares 6:0, 6:4.

Dvadesetdevetogodišnja Amerikanka nije imala nikakvih problema sa Španjolkom, koja ju je izbacila u drugoj rundi Australijen Opena u januaru, ali Ivanovićeva smatra da ima dobru šansu da aktuelnu šampionku savlada u nastavku turnira i da se plasira u završnicu.

Sedamnaestogodišnja Udin, kojoj je ovo tek treći nastup na Gren slemu, iskoristila je loše zdravstveno stanje Jankovićeve i zabeležila vredan trijumf u profesionalnoj karijeri.

Njena protivnica u osmini finala biće 11. nositeljka Agnješka Radvanska, koja je savladala 19. igračicu, Kineskinju Li Na 6:4, 7:5.

Sabin Lisicki, koja je spektakularnom igrom lako uspela da eliminiše Svetlanu Kuznjecovu, u sledećem kolu igraće protiv Dankinje Karoline Vozniački, koja je bila bolja od Španjolke Anabele Medie Gariges 6:2, 6:2.

I svetski broj jedan Dinara Safina se lako plasirala u drugu nedelji Vimbldona, pošto je savldala Belgijanku Kirsten Flipkens 7:5, 6:1.

Ruskinja, koja nikada nije osvojila Gren slem, imaće priliku da igra protiv bivše šampionke Ameli Morezmo, koja je pobedila 15. nositeljku Flaviju Penetu 7:5, 6:3.

U nedelju je na Vimbldonu dan pauze, dok će mečevi osmine finala na programu biti u ponedeljak i utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: