Hirvonen sačuvao vođstvo u Poljskoj

Finac Miko Hirvonen uspeo je da sačuva vođstvo na Reliju Poljske i nalazi se na korak od pobede na osmom takmičenju u sezoni Svetskog reli šampionata (WRC).

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

19:47

Default images

Pred poslednji i najkraći dan relija Hirvonen ima 12 sekundi prednosti u odnosu na sunarodnika i klupskog kolegu iz Forda Jari-Matija Latvale, a obojica su odoleli napadima trećeplasiranog Danija Sordoa u Sitroenu.

Španac je dan započeo sa zaostatkom od 28 sekundi u odnosu na Latvalu, ali je posle trećeg specijalnog ispita smanjio na 16. Ipak, tokom popodneva vozači Forda su uzvratiuli napad i ponovo povećali prednost.

Četvrto mesto zauzima mladi Sebastijan Ožije, vozač Sitroen junior tima, ispred Petera Solberga u privatnoj Sitroen Ksari i trojice vozača Stobart Forda Heninga Solberga, Metjua Vilsona i Krištofa Holovčika.

Poslednjeg dana relija na programu je peti ispita, ukupno dugačkih 89 kilometara, a Hirvonen se nalazi na putu da preuzme prednost u generalnom plasmanu pošto trenutni lider, aktuelni šampion, Sebastijan Leb zauzima 13 mesto, sa više od 19 minuta zaostatka, posle udesa koji je imao u petak.

Rezultati posle drugog dana Relija Poljske:
1. Miko Hirvonen (Finska) Ford 2:21:45.8
2. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 0:12.0
3. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:38.5
4. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 1:59.3
5. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 2:06.7
6. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 2:08.0
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 3:48.0
8. Krištof Holovčik (Poljska) Stobart Ford + 4:13.3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: