Berdih dobio Davidenka,prošao Hjuit

Lejton Hjuit, Tomaš Berdih, Radek Štepanek, Igor Andrejev i Tomi Has plasirali su se u osminu finala Vimbldona.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

18:55

Default images

Hjuit je u tri seta pobedio Filipa Pečnera 7:5, 7:6, 6:3, a Tomaš Berdih je potvrdio sjajnu formu laganom pobedom nad 12. nosiocem Nikolajem Davidenkom 6:2, 6:3, 6:2. Štepanek je posle 3 časa i 46 minuta dobio Davida Ferera 7:5, 7:5 3:6, 4:6, 6:4, a Andrejev je u meču koji je počeo u petak savladao Andreasa Sepija 6:1, 6:7, 6:4, 7:6. Has je takođe u dvodnevnoj drami pobedio Marina Čilića.

Treću godinu u nizu Lejton Hjuit plasirao se u osminu finala, pošto je veliki trijumf nad petim nosiocem Del Potrom nadgradio trijumfom nad Nemcem Pečnerom. Jedini Australijanac na Vimbldonu nije dozvolio rivalu da napravi nijedan brejk, a morao je da spasava tri prilike.

Za plasman u četvrtfinale prvi put od 2006. godine Hjuit će igrati sa Čehom Radekom Štepanekom, koji je u maratonskom meču savladao Davida Ferera. Interesantno je da je Španac napravio više direktnih poena (54-53) i manje neiznuđenih grešaka (42-32), ali je ipak izgubio.

Tomaš Berdih nastavlja sa briljantnim partijama i jedini je teniser uz Hjuita koji je do osmine finala došao ne izgubivši ni set. Posle Bogdanovića i Matjea, žrtva je bio Nikolaj Davidenko i to znatno lakše nego što se očekivalo – 6:2, 6:3, 6:2 za 1 čas i 47 minuta. Pobeda 23-godišnjeg Čeha nad Davidenkom predstavlja još veće iznenađenje s obzirom na činjenicu da je Rus slavio u osam prethodnih susreta, ali nijednom na travi.

"Mislim da sam odigrao jedan od najbolljih mečeva ove godine, a naročito sam zadovoljan što je to bilo protiv rivala sa kojim nemam dobar skor. Moguće je da je jedan od razloga i trava, mislim da mi ta podloga odgovara više nego njemu. Ipak, on je bio favorit i veoma sam srećan zbog pobede", izjavio je Berdih.

Andrejev je pobedio Sepija i igraće u narednoj rundi protiv Tomija Hasa. Pobednik tog dvoboja potencijalni rival je Novaka Đokovića u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: