Kolaković: "Pružamo šansu svima"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da su mečevi sa Argentinom prilika da se dokažu igrači koji ranije nisu puno igrali.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

11:04

Default images

Kolaković smatra da je Argentina zasluženo došla do pobede, navodeći kako su odbojkaši Srbije izgubili koncentraciju posle prva dva seta, što je kao posledicu imalo gubitak sigurnosti u igri. Selektor Srbije istakao je da će i na drugom meču u Novom Sadu pružiti priliku igračima koji su ranije manje igrali, da bi video mogućnosti svih reprezentativaca.

Igor Kolaković, selektor Srbije čestitao je Argentini na zasluženoj pobedi:

Argentina je pokazala upornost i kvalitet, što je na kraju i dovelo do trijumfa. Mi smo prva dva seta dobro odigrali, a zatim je usledio pad u koncentraciji, pre svega u prijemu servisa i samom servisu, zbog čega samo izgubili na sigurnosti. To se videlo u završnici kada nismo uspeli da uđemo u egal i pobedimo“ – rekao je Kolaković koji je dodao da je protivnik igrao sve boljei kako je utakmica odmicala.

U četvrtom setu smo četiri puta pogrešili servis, čime smo dozvolili da dođe do izražaja brza igra Argentinaca. Preterano smo se potrošili u tom setu, tako da u petom nismo mogli više od ostvarenog. Šansa je pružena igračima koji nisu imali priliku da igraju, tako će biti u svakom meču jer želim da vidim ko koliko može da izdrži. Utakmica u Novom Sadu za nas predstavlja novi izazov, da zabeležimo pobedu, ali je i prilika da nastavimo sa radom kako bismo se što bolje spremili za finalni turnir Svetske lige“, istakao je Kolaković posle meča.

Havijar Veber, selektor Argentine je bio zadovljan trećim trijumfom u ovogodišnjem izdanju Svetske lige:

Pobedili smo jedan veliki tim iako su obe ekipe igrale sa puno uspona i padova. Presrećan sam što se moja ekipa u četvrtom setu nije predavala i što je dobro igrala u napadu. Momci su se borili na zavidnom nivou i očekujem da tako bude i u narednim mečevima“, rekao je Veber.

Nikola Grbić, kapiten Srbije nije ulazio u igru:

Mislim da je Argentina zasluženo stigla do pobede jer je bilo dosta oscilacija u igri obeju ekipa, dosta se grešilo. Bez obzira na promenljivu igru, imali smo šanse koje nismo iskoristili. Nadam se da ćemo već u narednom meču u Novom Sadu smanjiti broj grešaka i imati više kontinuiteta u igri, pa i doći do pobede“, rekao je Grbić.

Danijel Rodrigo Kiroga, 22-godišnji kapiten Argentine vrlo je zadovoljan igrom svog tima:

Ovo je bio peti meč koji smo igrali u pet setova, a glavni razlog je što još uvek imamo mnogo oscilacija u igri. Svaki set odigramo drugačije, tako da treba da ustalimo formu. Na našu sreću odigrali smo dobro i uspeli na kraju da pobedimo“, rekao je Kiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: