Zatraženo ukidanje pritvora Terziću

Vladan Batić, advokat bivšeg predsednika FSS Zvezdana Terzića, izjavio je da je podneo predlog da se njegovom klijentu ukine pritvor i opozovu poternice.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Batić je u saopštenju naveo da je jemstvo od 200.000 evra obezbeđeno ponudom hipoteke na kuću Terzićevih roditelja, čija je vrednost procenjena na 92.179 evra, zatim hipotekom na kuću i pomoćne objekte prijatelja bivšeg direktora OFK Beograda u vrednosti od 66.180 evra, a ostatak novca od 41.000 evra porodica bi uplatila gotovinom.

Takođe, on je naveo da je posle saslušanja svedoka "očigledno da Terzić nije počinio nikakvo krivično delo, da nema oštećenih, kao i da su se svi o njemu izjašnjavali samo u superlativima". Batić je dodao da ne postoje nikakvi pravosudni razlozi da rešenje o pritvoru i poternica i dalje ostanu na snazi.

"Svaka druga odluka značila bi nastavak hajke i demonstraciju selektivne pravde, a to više sa pravnom državom nema nikakve veze", navodi se u saopštenju.

Okružni sud vodi istragu protiv Terzića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja 1998. godine protivpravno prisvojio 1,1 miliona maraka od transfera fudbalera Vanje Grubača iz OFK Beograda u Hamburg.

Istraga protiv bivšeg predsednika FSS proširena je i na transfere Srđana Stanića u moskovski Spartak i Branislava Ivanovića u Lokomotivu iz Moskve.

Terzić je krajem januara prošle godine otišao na službeni put u SAD i više se nije vraćao u zemlju, a srpska policija je 4. marta 2008. godine raspisala medjunarodnu poternicu.

strana 1 od 3 idi na stranu