Poginula svetska šampionka

Bivša svetska šampionka u drumskom biciklizmu Zinaida Stagurskaja poginula je pošto ju je udario automobil dok je trenirala, saopšteno je u petak.

Izvor: B92, Beta

Petak, 26.06.2009.

18:10

Default images

U saopštenju beloruske policije se navodi da je 38-godišnja biciklistkinja poginula u četvrtak, nakon što ju je udario automobil koji je prešao u suprotnu kolovoznu traku na autoputu Vitebsk - Gomel. Vozač automobila je primljen u bolnicu.

Policija je saopštila i da je 38-osmogodišnja Stagurskaja vozila 10 metara iza kola u kojima je bio njen trener, koji je uspeo da izbegne sudar.

Ministar sporta u beloruskoj vladi Aleksander Grigorov rekao je da je Stagurskaja bila "jedna od najsjajnijih zvezda beloruskog biciklizma i najbolji predstavnik te zemlje na drumskim trkama".

Stagurskaja je 2000. godine osvojila svetski šampionat. Ona je živela u Italiji, a prošle nedelje je doputovala u Belorusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: