FIFA traži objašnjenje od Irana

FIFA je zatražila od Fudbalskog saveza Irana objašnjenje o navodnoj kazni za igrače koji su nosili zelene delove opreme u znak podrške Hoseinu Musaviju.

Izvor: B92, AP

Četvrtak, 25.06.2009.

21:45

Default images

Nekoliko fudbalera Irana je na utakmici kvalifikacija za SP 2010 sa Južnom Korejom, koja je odigrana 17. juna, nosilo znojnice i trake zelene boje koja je simbol Musavijevog opozicionog pokreta. Kako navodi iranska novinska agencija ISNA, posle te utakmice Mehdi Mahdavikija i Ali Karimi povukli su se iz reprezentacije iz "ličnih razloga".

Britanski list ’Gardijan’, međutim, objavio je da su najmanje četvorica reprezentativaca Irana doživotno suspendovana iz reprezentacije.

Međutim, zahtev FIFA predstavlja iznenađenje s obzorim da je svetska fudbalska federacija oštro kažnjavala sve nacionalne saveze čiji pripadnici ili navijači nose bilo kakvo političko obeležje ili poruku.

Pristalice Hoseina Musavija protestuju već dve nedelje zbog, kako tvrde, izborne krađe 12. juna, kada je, prema zvaničnim rezultatima, predsednik Mahmud Ahmedinedžad ponovo izabran za šefa države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: