Maradona: Rikelme može da se vrati

Selektor Argentine Dijego Armando Maradona izjavio je da bi Huan Rikelme mogao da zaigra za nacionalni tim, ali da bi njih dvojica trebalo prvo da razgovaraju.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

21:07

Default images

"Svi znaju da Rikelme može da dobije poziv za reprezentaciju. Ranije sam ga zvao, bio je važan igrač za moju postavku igre. Situacija se promenila onog trenutka kada je odbio da dođe. Sada sam posvećen fudbalerima koji su došli da ga zamene u reprezentaciji", rekao je Maradona.

On je istakao da može da sedne, razgovara i popije kafu sa Rikelmeom, jer taj fudbaler ponovo može da bude važan deo selekcije "gaučosa".

"Mogu da ga pogledam u oči i da mu kažem na kojem mestu u timu bi trebalo da igra. Ipak sam ja selektor i biram ekipu. Možemo da se sastanemo bilo gde", objasnio je Maradona.
Beta
Maradona je rekao i da ne razume izjavu predsednika Fudbalskog saveza Argentine Hulija Grondone, koji je rekao da zna kako da vrati Rikelmea u reprezentaciju.

"Ne znam zašto je Hulio izjavio da u rukama drži ključ Rikelmeovog povratka. On je odbio da trenira sa reprezentacijom i ne vidim kako Grondona može da utiče na situaciju", kazao je selektor Argentine.

Maradona je podsetio i da će Rikelme, u slučaju povratka u tim, morati da razgovara i sa saigračima, a pogotovo sa Lionelom Mesijem sa kojim ima veoma loš odnos.

"On će morati da ubedi i saigrače iz reprezentacije da zaslužuje da se vrati. Rikelme je dužan da im objasni zašto je odbio da igra za Argentinu", zaključio je Maradona.

Rikelme, član Boke Juniors, krajem prošle godine povukao se iz reprezentacije zbog neslaganja sa selektorom, a do tada je za Argentinu odigrao 54 utakmice i postigao 18 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: