Kontador predvodi Astanu na „Turu“

Španac Alberto Kontador biće lider Astane na trci „Tur D’Frans“, a kao pomagača imaće sedmostrukog pobednika trke Lensa Armstronga.

Izvor: B92, Reuters

Četvrtak, 25.06.2009.

20:39

Default images

Kontadoru, koji je na „Turu“ trijumfovao 2007. godine, a potom postao jedan od petorice biciklista koji su pobedili na sve trki trke iz „veličanstvene trojke“, će pored Armstronga pomagati i Livaj Liphajmer i Nemac Andreas Kleden, koji imaju podijume na najprestižnijoj biciklističkoj trci, potvrdio je tim menadžer Astane Johan Brinel.

„Posle pobede na „Turu“ 2007. godine i činjenice da je posle toga postao peti biciklista u istoriji koji je pobedio na sve tri trke iz „veličanstvene“ trojke, teško je naći boljeg etapnog vozača od Alberta“, rekao je Brinel, „Radio je veoma naporno i zaslužio je pravo da predstavlja tim kao lider na trci“.

„Tur“ startuje 4. jula u Monte Karlu hronometrom dugim 15,5 kilometara sa usponom od sedam i po kilometara u prvom delu, koji izgleda kao da je pravljen po Kontadorovim željama.

Armstrong, koji se vratio profesionalnom biciklizmu posle trogodišnje pauze, biće jedan od osmorice pomagača mladom Špancu na francuskim putevima.

„Srećan sam zbog Lensove forme pred start „Tura“. Mislim da je bila pametna odluka što je učestvovao na Điru jer se odlično pripremio za „Tur“, a to je posebna trka za njega tako da je veoma motivisan“, dodao je Brinel.

37-godišnji Armstrong je slomio ključnu kost u martu, ali je učestvovao na trci „Điro D’Italija“, prvoj iz „veličanstvene trojke“, na kojoj je zauzeo 12. mesto u generalnom plasmanu, sa skoro 16 minuta zaostatka u odnosu na pobednika Denisa Menjšova iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: