Krčmarević podnosi ostavku

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević izjavio je po povratku u Beograd da će podneti ostavku, piše "Sport".

Izvor: B92, Sport

Četvrtak, 25.06.2009.

10:55

Default images

Krčmarević je izrazio nezadovoljstvo stanjem u reprezentaciji, koja se susrela sa dosta problema proteklih par meseci, uključujući i niz povreda bitnih igrača. Selektor je takođe bio nezadovoljan sudijskim kriterijumom na EP, ali i okolnostima koje je imao vodeći mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije "gde su mu ruke često bile vezane, a odgovornost bila samo njegova".

Mlada selekcija Srbije vratila se u sredu uveče u Beograd sa EP u Švedskoj gde je ostvarila dva remija i poraz od domaćina Švedske. Krčmarević je bio nezadovoljan rezultatima, ali je naveo da okolnosti možda nisu dozvoljavale veći uspeh.

Ne mogu da budem zadovoljan ostvarenim jer smo svi očekivali plasman u polufinale. Ali, ako baš premotam film kadar po kadar, pitam se da li su naša očekivanja bila realna. Tokom dve godine rada susretali smo se sa brojnim problemima, a poslednjih nekoliko meseci nismo imali 70 odsto tima koji se suprotstavio Italijanima u prvoj utakmici. Ni pripreme nismo odradili kompletni, nismo se izborili da umanjimo kaznu Rajkoviću, povređivali su se redom Filip Đorđević, Matić. Mnogo delova je nedostajalo da bi mozaik bio sklopljen. Plasmanom na EP napravili smo uspeh, pokušali smo da dođemo do polufinala, nismo uspeli i život ide dalje“, rekao je Krčmarević.

Srbija je na prvenstvu pokazala slabu efikasnost, najčešće igrajući bez pravog špica, ali Krčmarević smatra da su povrede pre svega uticale na sistem igre naše selekcije.

Zna se da nam je Filip Đorđević prvi špic i da smo posle njegove povrede morali da tražimo rešenje. Nije suština ubaciti napadača kao napadača, već uklopiti ga u sistem igre. Kada smo izgubili i Matića, tek smo ostali bez kvaliteta u igri jedan na jedan. S druge strane, verovao sam i još verujem u kvalitet igrača koji su po kvalitetu trebalo da prave razliku na terenu, da prođu „jedan na jedan“. Ali kad jedna po jedna karika ne funkcionišu, ruši se ceo sistem. Pitaju me zašto nisam buacio još jednog špica protiv Švedske? Pa, stalno smo na terenu imali trojicu ofanzivaca, a nisam toliko neozbiljan da se igram ugledom selekcije, kao i svojim ugledom, pa sam zato izveo Veljovića“, smatra selektor mlade reprezentacije.
FoNet
Kao poseban problem pokazala se disciplina naših igrača koji su dobili dva crvena kartona na odlučujućem meču sa Švedskom. Krčmarević je izjavio da je upozorio igrače na to šta ih očekuje u utakmici sa domaćinima, ali takođe smatra da ni sudijski kriterijum nije bio na zadovoljavajućem nivou.

Neći da pravdam igrače, ali moramo svi mi u Savezu da snosimo odgovornost zbog ovakvih čestih situacija jer su one postojale i u Holandiji i na OI u Pekingu. Pre meča sa Šveđanima rekao sam igračima doslovce: „Šveđani su gluplji od nas, ali sigurno mnogo pokvareniji i zato se pazite. Izbacili su iz igre Balotelija, pokušaće svakog od vas. Nije vredelo, a i sudiji Proensi smo prvo mi sami dali povoda da odigra skandaloznu ulogu. Mogao je i Bajramija da pošalje u svlačionicu jer je u dva navrata udario Lolu Smiljanića. Međutim, uprskos velikom naboju koji smo uneli u meč, nismo uspeli da se iskontrolišemo, izgubili smo živce, a to ne sme da se događa u budućnosti“, smatra Krčmarević.

Za kraj, Krčmarević je potvrdio da je završio sa poslom selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije.

Završio sam misiju kao selektor. Bilo je teško raditi u okolnostima koje sam imao. Ruke su mi često bile bezane, zavisio sam od mnogo faktora, a odgovornost je ostajala samo moja. Zato, u ovakvim okolnostima sigurno neću privhatiti da i dalje radim u Savezu kao selektor, kako god bude moj rad bio ocenjen. Gord sam posle svega, jer čovek zna da je posao uradio dobro ako sa ljude sa kojima je radio, posle može da pogleda u oči. Ja sam se sa svim igračima rastao na pravi način“, rekao je Krčmarević.

Uskoro bivši selektor mlade reprezentacije, rekao je da nije u potpunosti razočaran postignutim rezultatima sa ovom selekcijom.

Ovakav rasplet prvenstva me sigurno ne destimuliše, držaću se i dalje svojih principa i ići napred. Ponavljam, krivo mi je što nismo ušli u polufinale ali nisam razočaran ciklusom ove generacije jer gotovo 60 odsto igrača ostaje za naredni ciklus, dok je drugi deo i dalje uz A tim. To je i suština našeg posla“, zaključio je Krčmarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: