Emir Preldžić ostaje Slovenac

Svetska košarkaška federacija FIBA odbila je zahtev KS BiH da se Emiru Preldžiću promeni 'košarkaško državljanstvo'.

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2009.

14:57

Default images

Košarkaš Fenerbahče Ulkera našao se ovog leta na spiskovima kandidata za reprezentacije Slovenije i Bosne i Hercegovine. Zdovc ga je uvrstio u uži izbor, Bajramović stavio na širi spisak, ali je, prema odluci FIBA, Preldžić Slovenac.

"Potez FIBA je očekivan i svaka druga odluka bila bi jednostavno nepravedna. Emir Preldžić je igrao za mlade slovenačke selekcije, ali i seniorsku reprezentaciju prošle godine. Pravila jasno kažu da igrač ne može menjati košarkaško državljanstvo ako je igrao za jednu reprezentaciju posle napunjenih 17 godina," rekao je za slovenački portal Kosarka.si direktor slovenačkih reprezentacija Matej Avanzo.

Rođeni Žepčak je nekoliko puta izjavio da želi da igra samo za reprezentaciju BiH ali KS Slovenije nije dao saglasnost. Preldžić tokom leta zbog povrede neće igrati ni za Sloveniju.

Zahvaljujući činjenici da Košarkaški savez Srbije nije pravio probleme Ratku Vardi pa će nekadašnji košarkaš Partizana, sada član Himkija, imati pravo da nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Selekcija BiH će igrati dodatne kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo sa timovima Portugalije, Italije, Francuske, Belgije i Finske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: