SL: Odbojkaši savladali J.Koreju

U prvoj utakmici drugog vikenda Svetske lige, odbojkaši Srbije savladali su u Džeondžuu selekciju Južne Koreje sa 3:1 (14:25, 29:27, 25:18, 25:18).

Izvor: B92

Subota, 20.06.2009.

09:02

Default images

Naredna utakmica između Južne Koreje i Srbije u okviru takmičenja u Grupi B igra se takođe u Džeondžuu, u nedelju ujutro. Srbija će bez obzira na plasman u grupi biti učesnik finalnog turnira Svetske lige, pošto su Beograd i 'Beogradska Arena' domaćini završnice takmičenja od 22. do 26. jula.

Drugu pobedu u ovogodišnjem izdanju Svetske lige najbolji srpski odbojkaši ostvarili su u Džeonžuu protiv veoma neugodne selekcije Južne Koreje, sa kojom se naša reprezentacija da sada nije sastajala u ovom takmičenju

Izabranici Igora Kolakovića su meč prelomili osvajanjem drugog seta u kojem se vodila velika borba. Prvi deo tog perioda igre pripao je domaćinu, u drugom je srpski državni tim poboljsao prijem i blok, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Južna Koreja je prokockala čak četiri set-lopte, dok je Srbija već prvu iskoristila.

U nastavku utakmice na terenu je viđen samo jedan tim u kojem su briljilari korektor Saša Starović sa 18 i iskusni primač Nikola Kovačević sa 13 poena.

Ekipa Južne Koreje, koja je dosta oscilirala tokom susreta svoj potencijal je na najbolji način prikazala u prvom setu koji je u poptunosti pripao Azijatima. Domaći igrači su, pored fanatične borbenosti, pokazali zavidan kvalitet igre u polju pošto su uspeli da spasu nekoliko neverovatnih poena. Kako je utakmica odmicala, Južnokorejci su, međutim, padali u igri, a rizičan servis koji im je dosta koristio na početku sve više se okretao protiv njih.

Srbija je i ovaj susret odigrala u kombinovanom sastavu, pošto u Južnu Koreju nisu krenuli najiskusniji - Nikola Grbić, Andrija Gerić, Ivan Miljković i Novica Bjelica, koji će se timu priključiti u drugom delu takmičenja po grupama.

Južna Koreja: Lim 5, Park 8, Kvon, Mun 14, Jeo 8, Ha Hjun Jong, Šin, Ko, Kim Jo Han 17, Han, Ki Hak Min 4, Ha Kjung Min 6, Šin, Li.
Srbija: Kovačević 13, Marić, Janić 6, Petković 6, Stanković 10, Nikić, Mitić, Dokić, Starović 18, Petrović, Podraščanin 9, Rosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: