Rakočević u Efesu!

Srpski košarkaš Igor Rakočević naredne tri sezone igraće za Efes Pilsen, pišu ’Novosti’.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 19.06.2009.

22:11

Default images

Kako prenose turski mediji, reprezentativac Srbije i najbolji strelac Evrolige potpisaće ugovor sa istanbulskim „pivarima“, vredan astronomskih 5,5 miliona evra! Vest je osvanula odmah po završetku finalne plej-of serije španske ACB lige, u kojoj je Taukeramika predala titulu Barseloni, uprkos činjenici da je bek baskijskog tima bio najefikasniji igrač četvrte utakmice sa 20 poena.

Međutim, statistički lider doigravanja u najboljoj ligi Evrope nije bio dovoljan za odbranu španske krune, s obzirom na to da je podbacila većina ključnih igrača trenera Duška Ivanovića.

Posle fantastične sezone u Španiji, najbolje u dosadašnjoj karijeri, Rakočević se seli u redove turskog šampiona, koji ima ambicije i dovoljno veliki budžet da se upusti u borbu za plasman na fajnal-for Evrolige. Ekipu Efesa napustiće Miloš Vujanić, koga je povreda sprečila da se približi nekadašnjem nivou igre, koji ga je učinio jednim od najboljih bekova Evrope.

Efes će biti šesti klub u Rakočevićevoj karijeri, koja je započela u dresu Crvene zvezde. Do odlaska u Taukeramiku nastupao je za Budućnost, Minesotu, Pamesu i Real Madrid.

Sa timom iz Vitorije pretprošle sezone osvojio je duplu špansku krunu, dok je u protekloj, drugi put postao vlasnik trofeja „Alfonso Ford“, namenjenog najboljem strelcu Evrolige, s prosekom od 18 poena po meču. Istovremeno, Rakočević je izabran za člana prve petorke elitnog evropskog takmičenja, a oborio je i rekord Evrolige sa 58 slobodnih bacanja bez promašaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: