Odbojkaši stigli u Koreju

Odbojkašku reprezentaciju Srbije 20. i 21. juna očekuju dva duela sa Južnom Korejom u okviru drugog vikenda 20. Svetske lige.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2009.

19:30

Default images

Srpski reprezentativci doputovali su u Džeondžu, grad na jugozapadu Koreje ali ih je po samom dolasku u Aziju dočekala nezgodna situacija. Naime, naši odbojkaši nisu imali večeru u hotelu pa su morali da naruče picu. Srpski reprezentativci nisu pod imperativom pobede jer se finalni turnir igra u Beogradu, ali igrači ipak žele prvo mesto u grupi.

„Teško je igrati protiv Koreje. Igraju dosta čudno, brzo, sa dosta ukrštanja, ali ako mi odradimo naš deo posla onako kako se dogovorimo, biće sve u redu. Istina je da mi nismo pod pritiskom da moramo da pobeđujemo, jer se finalni turnir Svetske lige igra u Beogradu. Međutim, sve ćemo učiniti da ovde budemo uspešni. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo, jer želimo da budemo prvi u grupi. Imamo mladu ekipu, svi su željni dokazivanja. Toliko smo putovali, hiljadama i hiljadama kilometara smo daleko od kuće i želimo da se taj napor kruniše trijumfom“, izjavio je Veljko Petković.

Bojan Janić očekuje težak meč sa domaćinom, što zbog teškog puta naše reprezentacije, što zbog nepoznanica o timu Koreje.

„Igramo u dva posle podne po njihovom vremenu, što je 7 sati ujutro po srpskom. Imali smo naporan put, samo jedan trening od srede i neće biti lako. Ne znamo mnogo o timu Koreje, dosta su igrača promenili, samo jedan odbojkaš igra od njih u Evropi, ali ako budemo poštovali dogovor verujem da ćemo igrati dobro. Bože moj, šta je tu je, treba da gledamo u naš deo terena, da pružimo maksimum i ako se tako budemo ponašali, mislim da neće biti problema“, izjavio je Janić.

I pored umora Nikola Kovačević najavljuje dobar rezultat.

„Svi smo umorni, poremetili smo naš ritam, jer je vremenska razlika sedam sati u odnosu na Beograd. I malo je sparno ovde, ali trudićemo se svi da se sa što boljim rezultatom vratimo u Srbiju. Znamo kako igraju, koje su im prednosti i mane i pokušaćemo da to iskoristimo“.

Prema odluci selektora nacionalnog tima Igora Kolakovića, u mečevima protiv Koreje igraće:

tehničari: Vlado Petković i Mihajlo Mitić,
libero: Nikola Rosić,
korektori: Tomislav Dokić i Saša Starović,
blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Borislav Petrović,
primači: Bojan Janić, Miloš Nikić, Nikola Kovačević i Goran Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: