Liu Sjang propušta SP u Berlinu

Trener kineskog sprintera Liu Sjanga rekao je da će se bivši svetski rekorder u disciplini 110 metara sa preponama vratiti takmičenjima u septembru.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2009.

11:52

Default images

Sjangov trener je tako odbacio mogućnost da Liju odbrani titulu svetskog šampiona. Svetsko prvenstvo u atletici održaće se u Berlinu od 15. do 23. avgusta, a trener Suen Hajping rekao je da se Liju tek vratio treninzima posle operacije desnog stopala koja je u decembru obavljena u Hjustonu.

On je dodao da će posle lekarskog pregleda krajem meseca biti poznato kada će osvajač olimpijskog zlata na Igrama 2004. godine u Atini moći da se vrati punim treninzima. Rekao je i da će prvo takmičenje na kojem će Liu učestvovati biti Zlatni Gran pri, koji se u septembru održava u Šangaju.

"Ulažemo velike napore da Lijua vratimo u normalne takmičarske uslove, pa ne želimo da ga pre vremena nateramo da učestvuje na takmičenjima", rekao je Suen.

Liu zbog povrede nije odbranio olimpijsko zlato u disciplini 110 metara sa preponama prošlog leta na Igrama u Pekingu, kada se povukao sa starta trke. On je 2005. godine postavio svetski rekord vremenom od 12 sekundi i 88 stotinki, ali je Kubanac Dejron Robles popravio najbolje svetsko vreme na 12.87.

Suen je rekao da nije siguran da li će Liu uspeti da ponovi rezultate pre povrede, a 25-godišnji sprinter saopštio je da će se povući ukoliko se ponovo povredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: