Sobal najbolji u drugoj etapi

Belorus Jauhen Sobal pobednik je druge etape Trke kroz Srbiju, duge 120 kilometara, koja je vožena od Beograda do Valjeva.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 16.06.2009.

23:14

Default images

Biciklista ekipe Ćentri dela kalcatura je trijufmovao u vremenu od 2:46.41 sata, ispred timskog kolege Davida Torosantućija, i sunarodnika Rina Zamplija. Drugo mesto bilo je dovoljno Torosantućiju da preuzme vođstvo u generalnom plasmanu i žutu MOL majicu, od Valentina Iglinskog, koji je zauzeo 35. mesto na drugoj etapi.

Zelenu „Sosijete ženeral“ majicu, za najboljeg vozača na brdskim ciljevima, poneo je Sobal, dok je Robert Bartko zadržao plavu majicu „Pošte Srbije“, za najboljeg na prolaznim ciljevima. Bela „Dunav osiguranje“ majica, za najboljeg vozača do 23 godine, koju je posle prve etape nosio Aleksandar Dukić, prešla je u ruke Kristijana Durašeka, bicikliste „Loborike“ iz Hrvatske.

Najbolje plasirani takmičar iz Srbije je Žolt Der na petom mestu, koji na trci vozi za ekipu Ćentri dela kalcature, dok je najbolje plasirani reprezentativac Srbije u drugoj etapi bio Ivan Stević na 17. mestu.

Druga etapa je imala tri prolazna i dva brdska cilja, uz veoma toplo vreme koje je dodatno otežavalo vožnju, a svoj epilog je počela da dobija posle trećeg brdskog cilja. Od tog trenutka su Sobal i Torosantući diktirali tempo i odvojili se od ostatka grupe, praveći sve veću vremensku prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 40 sekundi.

„U prvoj etapi nisam imao ni malo sreće, jer sam doživeo pad. Zato sam se potrudio da na drugoj ostvarim dobar rezultat, a ekipa je ispunila sve što smo zacrtali pred sam start", rekao je Sobal.

Vodeći u generalnom plasmanu posle druge etape Torosantući otkrio je da je njegova ekipa došla na trku sa namerom da pobedi.

"Došli smo da pobedimo, mada nam je prvi plan bio da trijumfujemo u jednoj etapi. To smo ispunili i sada ćemo se potruditi da zadržimo žutu majicu do kraja trke", naglasio je Torosantući.

Trka kroz Srbiju se nastavlja u sredu, kada je na programu etapa od Valjeva do Novog Pazara, duga 203 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: