Krčmarević: "Ne plašimo se Italije"

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Slobodan Krčmarević izjavio je da će tim u startnom meču na EP protiv Italije, igrati bez straha od petostrukog prvaka.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.06.2009.

14:58

Default images

"Ne plašimo se Italijana. Nadam se da će utakmica pričiniti veliko zadovoljstvo igračima i da će je pamtiti po dobru u svakom pogledu", naveo je Krčmarević. Mladi stručnjak tvrdi da su naši fudbaleri svesni značaja predstojećeg duela, uveren da mogu da odgovore svim zahtevima, s obzirom da su proteklih dana vredno trenirali.

"Dobro smo prostudirali igru italijanskog tima i mislim da nas ne mogu iznenaditi. Uostalom, ni mi nismo nepoznanica za našeg protivnika", dodao je Krčmarević.

Kako je podsetio, proteklih meseci je, kao i njegov italijanski kolega Pjer Luiđi Kaziragi, prikupljao i analizirao sve podatke o protivniku.

"Znam da Kaziragi ima samo jednu dilemu. Takođe, nama je poznato da Italijani znaju da i mi imamo samo jednu nepoznanicu u startnoj postavi. Razmena informacija ide takvom brzinom u oba smera da to sprečava bilo kakav faktor iznenađenja", tvrdi Krčmarević.

On je naglasio da je Italija poslednjih pet utakmica odigrala u istom sastavu, a da se jedina promena dešava na poziciji zadnjeg veznog reda, dok su sve ostale poznate.

Srbija će u startnom meču na šampionatu, sasvim izvesno, igrati bez Ivana Obradovića koji se još nije oporavio od povrede, a njegov povratak u ekipu Krčmarević očekuje tek u susretima sa Belorusijom i Švedskom.

"Obradović je juče prvi put od dolaska u Helsinborg dobro trenirao. To je značajna vest i nagoveštaj da na njega mogu računati u narednim mečevima", precizirao je Krčmarević.

Reprezentacija Srbije će, prema njegovoj odluci, protiv Italije krenuti u formaciji sa dva špica, dok će u srednjem redu biti tri, a u zadnjoj liniji četiri fudbalera.

"Ne smemo dozvoliti Italiji presing igru i zbog toga moramo igrati sa malo dodira i brzo odlagati loptu na stranu", objasnio je Krčmarević.

On je podsetio da je Italija petostruki prvak Evrope i da na svako takmičenje dolazi sa najvišim ambicijama, ali je naglasio da da ni naša očekivanja na prvenstvu nisu ništa manja.

"Srbija ima dobre igrače i sjajan tim, što se vidi i oseća na treninzima. Dobro smo radili i nema razloga da se bilo čega i bilo koga plašimo. Spokojno očekujem početak sutrašnjeg meča", zaključio je Krčmarević.

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Pejčinović smatra da je rival opasan, ali da Srbija ima šanse.

"Pred nama je opasan i kvalitetan rival. Zato moramo držati koncentraciju svih 90 minuta, jer znamo kako Italijani mogu da naplate svaku protivničku grešku. Analizirali smo sve njihove napadače i dobro ih upoznali. Od selektora Krčmarevića i njegovog stručnog tima dobili smo dovoljno informacija kako i u kom sistemu igraju Italijani. Protivnik je spreman, ali ni mi nećemo odstupiti od zacrtanih planova", rekao je Pejčinović.

Utakmica između Srbije i Italije igra se u utorak na stadionu Olimpija u Helsinborgu od 20.45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: