Otvorena 49. trka „Kroz Srbiju“

U nedelju je u novom Sadu svečano otvorena 49. trka „Kroz Srbiju“, odakle će biciklisti u ponedeljak krenuti na put dug 995 km koji će se završiti u Kragujevcu.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2009.

21:24

Default images

U karavanu će biti selekcije Grčke, Belgije, Austrije, Ukrajine, Nemačke, Kazahstana, Tunisa, Turske, Engleske, Bugarske, Hrvatske, Estonije, Slovačke, Italije, Mađarske, Holandije, a iz Srbije će startovati „A“ reprezentacija, „Srbija – mladi Festina“, „Regionalni tim Srbije“ i mešovita ekipa „Srbija Železničar MBN Niš – Car Simeon Plovdiv“.

Glavni sudija je Francuz Klod Dešato, koji je sudio i na ovogodišnjem Điru, a za doping kontrolu zadužen je Italijan Rufino Martineli.

"Austrijski tim Arbo Densel ostao je bez trenera, njihov menadžer Ervin Kris se razboleo i morao je u bolnicu, a drugom treneru je istekao pasoš, pa ni on nije mogao da krene, tako da su stigli samo biciklisti i moramo da im nađemo vođu ekipe koji mora da ima licencu UCI", kaže sportski direktor trke Aleksandar Milenković.

U A selekciji Srbije, koju će voditi selektor Radiša Čubrić, su Ivan Stević (Partizan), Nebojša Jovanović (Sparta, Prag), Gabor Kasa (Spartak, Subotica), Predrag Prokić i Dragan Spasić (Železničar MBN Niš) i Aleksandar Milivojević (Metalac, Kraljevo). U selekcija „Srbija – mladi Festina“ su Dejan Vidaković, Slobodan Pajić, Marko Stanković, , Dušan Ganić, Srđan Omaković. U „Regionalnom timu Srbija“ su Đorđe Jovanović, Milenko Petrović, Mladen Mirković, Milan Marjanović i Marko Vuleta Đukanov.

Raspored i dužina etapa:

15. jun – prva etapa: Novi Sad – Zrenjanin – Beograd (121 km).
16. jun - druga etapa: Beograd – Valjevo (120 km)
17. jun – treća etapa: Divčibare- Novi Pazar (203 km)
18. jun - četvrta etapa: Novi Pazar – Niš (173 km)
19. jun - peta etapa: Niš – Zaječar (129 km).
20. jun - šesta etapa: Zaječar - Kragujevac (148 km)
21. jun – sedma etapa: kružna oko Kragujevca (88,9 km).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: