Čubrić: „Obrijaću se kada pobedimo“

Selekor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić je u nedelju pred "Trku oko Srbije" najavio da očekuje pobedu naših biciklista u barem jednoj etapi.

Izvor: B92

Subota, 13.06.2009.

20:30

Default images

"Počeo sam da puštam brkove po prvi put, jer sam sebi obećao da ću ih obrijati kada srpski biciklista pobedi u etapi na ovogodišnjoj trci! Nadam se da neću dugo čekati na to, nisam navikao na njih", rekao je Čubrić. Trka „Kroz Srbiju“, održaće se 49. put od 15. do 21. juna na stazi dugoj 975 kilometra od Novog Sada do Kragujevca.

Selektor je rekao da ima poverenja u domaće bicikliste, ali je i upozorio da niko ne sme da se opusti, pošto na trci neće biti lakih etapa.

"Posle dužeg vremena imamo vozače koji mogu da konkurišu za visoke plasmane, ali sam upozorio sve reprezentativce da nema lakih etapa i da ne smeju da se opuste. Prva etapa od Novog Sada preko Zrenjanina do Beograda, na primer, zbog vetra može da bude veoma opasna. Za čas se promeni pravac druma, vozači dobiju vetar u leđa i eto „paljbe“ i grupa pobegne, napravi veliku vremensku razliku i ako je ekipa dobra može da „zatvori“ trku praktično pre nego što je i počela. Već se to dešavalo i moramo da učimo na tim iskustvima", dodao je Čubrić.

Raspored i dužina etapa:

15. jun – prva etapa: Novi Sad – Zrenjanin – Beograd (121 km).
16. jun - druga etapa: Beograd – Valjevo (120 km)
17. jun – treća etapa: Divčibare- Novi Pazar (203 km)
18. jun - četvrta etapa: Novi Pazar – Niš (173 km)
19. jun - peta etapa: Niš – Zaječar (129 km)
20. jun - šesta etapa: Zaječar - Kragujevac (148 km)
21. jun – sedma etapa: kružna oko Kragujevca (88,9 km)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: