Poraz Srbije od Francuske

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske u Nišu prvom kolu Svetske lige u tri seta, 25:22, 25:17, 29:27.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

22:11

Default images

Meč prvog vikenda Svetske lige igrao se u Čairu pred oko 4.000 gledalaca. Francuzi su tokom čitavog meča pokazali stabilnost i veoma agresivnu igru i zasluženo su trijumfovali. Srbija, koja se u grupi B takmiči sa Francuskom, Južnom Korejom i Argentinom, naći će se na finalnom turniru bez obzira na učinak u grupi, pošto je domaćin završne faze koja je na programu od 22-26. jula u beogradskoj Areni.

Reprezentacija Francuske je bolje počela prvi set, povela sa 7:3, da bi u nastavku čuvala dva poena prednosti. Selekcija Srbije prvi put je povela posle dobrog servisa Dragana Stankovića 14:13.

Nakon toga gosti su zaigrali bolje, u nekoliko navrata vodili sa dva poena (20:18, 23:21) da bi set dobili sa tri poena prednosti.

Selekcija Srbije je u prvom delu drugog seta dobro igrala i vodila sa 3:1 i 8:5, ali su "trikolori" u drugom delu zaigrali mnogo bolje u odbrani, a zahvaljujući dobroj igri u napadu, pre svih Gijoma Samike došli do vodjstva od 20:13 i 23:15, nakon čega su ubedljivo osvojili set.

Francuzi su početkom trećeg seta bili ubedljivi, održavali su prednost između tri i četiri poena, ali je domaća ekipa uspela da preokrene na 16:15 najviše zahvaljujući poenima Borislava Petrovića, a nakon toga i povede sa 23:19.
Beta
Međutim, Francuzi su izjednačili na 23:23, posle čega se igralo na razliku, kada reprezentacija Srbije nije uspela da iskoristi četiri set lopte. To su gosti znali da iskoriste i posle prve meč lopte slavili sa 29:27 u trećem setu.

Naredna, druga utakmica između selekcija Srbije i Francuske igra se u nedelju od 20.30 u beogradskoj hali Pionir.

Od ove sezone primenjuje se novi sistem bodovanja u Svetskoj ligi. Za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik osvaja tri boda, dok se za trijumf od 3:2 dobija dva boda, a poražena ekipa jedan bod.

Bojan Janić je posle meča pohvalio igru francuske reprezentacije.

"Hteo bih da im čestitam, igrali su pravu njihovu igru, agresivnu u odbrani i pametnu u napadu. Danas nismo imali rešenje za njihove napadače, koji su stvarno odigrali na vrhunskom nivou. Mi nismo igrali kao što to radimo na treninzima i moguće je da smo malo stegnuto ušli u meč. Sad ćemo pokušati da izvučemo negativne i pozitivne stvari iz ove utakmice, i odigramo bolje u u Beogradu. Imali smo šansu u trećem setu, ali je nismo iskoristili, i pokušačemo to da popravimo za dva dana", rekao je Janić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: