Sve spremno za Kup konfederacija

Kao zagrevanje za SP 2010. Južnoafrikanci se pripremaju za Kup konfederacija, ali zainteresovanost ljubitelja fudbala nije onakva kakvu su očekivali.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

21:48

Default images

Par dana pre početka FIFA Kupa konfederacija u Johanesburgu je organizovan "Koka Kola Park". Bilo je planirano da fudbalski fanovi prisustvuju sigurnosnim probama, simulirajući na taj način kupovinu karata i prolazak rigoroznog obezbeđenja, kao i na samom Kupu konfederacija.

Međutim, pojavila su se samo tri ljubitelja fudbala koja su želela da iskuse probu za predstojeću fudbalsku manifestaciju. Bez obzira na to, organizatori smatraju da nema razloga za brigu zbog interesovanja publike za događaj koji predstavlja zagrevanje za Svetsko prvenstvo 2010.

Turnir osam timova koji uključuje svetskog prvaka Italiju, evropskog šampiona Španiju i petostrukog prvaka sveta, tim Brazila, startuje u nedelju, 14. juna. Odgovorni za distribuciju karata kažu da je prodato 70 procenata ulaznica za mečeve. Nema sumnje da će biti više zainteresovanih kada počne Prvenstvo sveta, ali karte za utakmice još uvek nisu rasprodate, uprkos ucešću atraktivnih reprezentacija: Španije, Italije i Brazila.

"Mi štampamo karte, ljudi ih kupuju, do sada je prodato već 70 procenata, tako da će se navijači pojaviti ovde kada se utakmice budu igrale. Mi smo jako srećni. Mislim da je ključna poruka koju treba da istaknemo kada je prodaja ulaznica u pitanju: ako još uvek niste nabavili karte, a želite da budete na stadionu i posmatrate meč, požurite, brzo će se rasprodati."

"Drugo: obratite pažnju da ih kupujete na zvaničnim prodajnim mestima. Nemojte da rizikujete i kupujete ulaznice na ulici, kod tapkaroša, jer vam se može dogoditi da na dan utakmice dođete na stadion i onemogući vam se ulaz jer je karta lažna," rekao je Adam Braun, predstavnik FIFA.

Budući da će Južnu Afriku za vreme SP posetiti ljubitelji fudbala iz 32 zemlje, na prvom ovakvom sportskom događanju na tlu ovog kontinenta, akcenat se stavlja na obezbeđenje i kontrolu. Kako ističu predstavnici zaduženi za održavanje reda i mira, huliganizam nije nešto što karakteriše ovaj deo afričkog kontinenta, ali će oni preduzeti sve kako bi posetioci Kupa konfederacija 2009. i SP 2010. bili sigurni i bezbedni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: