Hale: Đoković u polufinalu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u nemačkom Haleu pošto je u četvrtfinalu savladao Austrijanca Jirgena Melcera sa 6:1, 6:4.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

19:33

Default images

Protivnik najboljeg srpskog tenisera u borbi za finale u subotu biće Belgijanac Olivije Rohus koji je pobedio Nemca Benjamina Bekera sa 2:1 u setovima.

Đoković je protiv najtežeg rivala u Haleu odigrao najbolje, što svakako raduje pred početak Vimldona. Srpski teniser odlično je servirao, bio je veoma siguran sa osnovne linije i, što je možda i najvažnije, odlično se kretao na travnatoj podlozi (nijedan pad).

Za razliku od prva dva kola Novak je protiv izuzetno neugodnog Austrijanca bio potpuno koncentrisan od samog starta meča. Sa druge strane, Melcer nikako nije mogao da ubaci prvi servis i to je dovelo do brejka srpskog tenisera u četvrtom gemu (3:1).

Rani brejk dao je Đokoviću dodatno samopouzdanje, i uz nekoliko odličnih udaraca on je novim brejkom prvo došao do 5:1, a zatim i bez problema okončao prvi set u svoju korist.

Sa odličnom igrom četvrti teniser planete nastavio je i u drugom setu. U prvom gemu Melcer se posle 0:30 izvukao, ali već dva gema kasnije nije. Đoković je došao do dve vezane brejk lopte i već prvu je pretvorio u gem i vođstvo od 2:1.

Bilo je ipak nerealno očekivati da će Đoković bez problema okončati meč protiv Melcera koji u 2009. godini igra verovatno najbolji tenis karijere. Austrijanac je u šestom gemu prvi put na meču pritisnuo servis srpskog tenisera. Prvu brejk priliku Đoković je neutralizovao as udarcem, ali potom je napravio dve neiznuđene greške i Melcer je izjednačio (3:3).

Kriza igre kod srpskog tenisera ipak je trajala veoma kratko. Melcer je uspeo da povede sa 4:3, ali Đoković je nakon toga ponovo pojačao, dobio je četiri vezana gema, napravio brejk, i u velikom stilu završio meč (6:4).

Rezultati četvrtfinala:

Novak Đoković (Srbija) - Juirgen Melcer (Austrija) 6:1, 6:4
Tomi Has (Nemačka) - Miša Zverev (Nemačka) 7:6(5), 6:2,
Olivije Rokus (Belgija) - Benjamin Beker (Nemačka) 6:7(4), 6:3, 6:3 i
Filip Kolšrajber (Nemačka) - Andreas Bek (Nemačka) 3:6, 6:3, 6:3.

Polufinale:

Has - Kolšrajber (14h)
Đoković - Rohus (16.30h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: